202
Σερβίρουμε τη σαλάτα με λεμονάτη βινεγκρέτ | Εύη Σκούρα

Καλοκαιρινή σαλάτα εμπνευσμένη από την Ανατολή

Εύη Σκούρα 21 Αυγούστου 2018, 15:36
Σερβίρουμε τη σαλάτα με λεμονάτη βινεγκρέτ
|Εύη Σκούρα

Καλοκαιρινή σαλάτα εμπνευσμένη από την Ανατολή

Εύη Σκούρα 21 Αυγούστου 2018, 15:36

Οι σαλάτες και, γενικά, τα πιάτα με λαχανικά είναι οι πρώτες μας επιλογές με το που ζεσταίνει ο καιρός. Ευτυχώς, η εποχή αυτή μας χαρίζει άφθονα φρούτα και λαχανικά, για όλα τα γούστα. Όμως, είναι σημαντικό να φροντίζουμε τα πιάτα μας να είναι ισορροπημένα ώστε να τρεφόμαστε σωστά, χωρίς ελλείψεις. Αυτή η σαλάτα με ρεβίθια και καροτάκια γλασέ είναι ένα  πλήρες γεύμα. Η λεμονάτη βινεγκρέτ την κάνει δροσερή, ενώ τα, τόσο όσο, γλυκά καρότα baby συμπληρώνουν την γεύση της.

Η ιδέα για την σημερινή συνταγή είναι βασισμένη σε μία πολύ αγαπημένη μου αραβική σαλάτα, την φατούς. Πρόκειται για μία πράσινη σαλάτα (η παραδοσιακή συνταγή γίνεται με γλυστρίδα, αλλά πολλοί χρησιμοποιούν μαρούλι) και τομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, αγγουράκι, κομμάτια από ψημένη αραβική πίτα και λεμονάτη βινεγκρέτ με σουμάκ. Εγώ της πρόσθεσα και ρεβίθια για την πρωτεΐνη και για όλα τα άλλα καλά που μας προσφέρουν.

Η σαλάτα-βάση που χρησιμοποίησα είναι η ποικιλία μαρουλιών με μαρούλι ρομάνο, γαλλική σαλάτα και ιντίβια. Έψησα αραβικές πίτες ολικής στον φούρνο αφού τις πασπάλισα με ολόφρεσκο ψιλοκομμένο άνηθο και σουμάκ. Έγιναν φανταστικές! Και ολοκλήρωσα αυτό το τόσο απλό μα τόσο νόστιμο μεσημεριανό με καροτάκια μπέιμπι γλασέ στο φούρνο με μέλι, θυμάρι και άνηθο. Όνειρο!

Δείτε τη συνταγή εδώ