Ένα σφηνάκι κονιάκ δίνει ιδιαίτερο άρωμα στο φαγητό | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Kαλοκαιράκι με χταπόδι και κοφτό μακαρονάκι

Με τις ντομάτες που υπάρχουν αυτό τον καιρό γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Σκέτη ζάχαρη και μέλι! Με αυτές ακριβώς τις ντομάτες, τις «ζάχαρη και μέλι» μαγείρεψα το χταποδάκι. Φαγητό που δεν χρειάζεται εισαγωγή για παίνεμα. Είναι μεγαλειώδες
Bostanistas

Αχ, αυτό το καλοκαιράκι με τις ομορφιές του και τα νόστιμα φαγητά του…

Να δεις ντομάτες που υπάρχουν αυτή την περίοδο, να γλείφεις και τα δάχτυλά σου. Σκέτη ζάχαρη και μέλι! Με αυτές ακριβώς  τις ντομάτες, τις ζάχαρη και μέλι μαγείρεψα το χταποδάκι. Φαγητό που δεν χρειάζεται να κάνει κανείς εισαγωγή και να το παινέψει. Είναι μεγαλειώδες και δεν χωράει αμφιβολία!

Το μόνο που χρειάζεται ενδεχομένως να αναφέρω σχετικά με αυτό το φαγητό είναι κάτι για το χταπόδι. Πολύς κόσμος διστάζει να το μαγειρέψει. Το καταλαβαίνω γιατί κι εγώ κάποτε το φοβόμουν.

Πίστευα ότι είναι δύσκολο στη διαχείρισή του και ότι δεν θα μου πετύχει. Λάθος. Πίστεψέ με ότι το χταπόδι φοβάται περισσότερο εσένα παρά εσύ αυτό!

Είναι ένα εύκολο υλικό που όπως και να το κάνεις θα βράσει. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το πόσο θα βράσει. Όχι παραπάνω από το κανονικό γιατί αρχίζει και «λαστιχοποιείται», αλλά ταυτόχρονα να μην είναι και σκληρό.

Μια δοκιμή (ίσως και δύο) κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα είναι αυτή που θα σου δείξει το δρόμο για το σωστό μαγείρεμα, σύμφωνα πάντα με τα γούστα σου.

Δείτε τη συνταγή εδώ