Κουζίνα

Και η κανέλα ταιριάζει στη μαρμελάδα βερίκοκο

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να την φτιάχνω, δοκιμάζοντας διάφορα μπαχαρικά ή αρωματικά. Φέτος έτυχε να έχω αγοράσει πρόσφατα τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης!
Bostanistas

Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι η διαχρονικά αγαπημένη μου και κάθε χρόνο δεν παραλείπω να την φτιάχνω, δοκιμάζοντας παράλληλα να την αρωματίσω με διάφορα μπαχαρικά ή αρωματικά φυτά. Φέτος έτυχε να έχω αγοράσει πρόσφατα τριμμένη κανέλα Κεϋλάνης και την χρησιμοποίησα. Τα βερίκοκα, βέβαια, πλέον είναι στο τέλος της σεζόν τους, αυτά που χρησιμοποίησα για τη μαρμελάδα ήταν τα τελευταία από το δέντρο του γείτονα, μικρούλια, αλλά σίγουρα αράντιστα και απίστευτα αρωματικά (τέτοια βερίκοκα δεν κυκλοφορούν στην αγορά!). Η διαδικασία που ακολουθώ για να φτιάξω τη μαρμελάδα είναι αυτή που προτείνει η Christine Ferber και που όντως, τελικά, δίνει τις πιο γευστικές, αλλά και τις πιο καλά συντηρημένες μαρμελάδες.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.