Κουζίνα

Η «πικρή» αλήθεια των κοκτέιλ

Τα bitters, αλκοολούχες ουσίες που οι ρίζες της παρασκευής τους χάνονται στην αρχαιότητα, είναι αυτές που δίνουν βάθος και πολυπλοκότητα στα σύγχρονα ποτά
Κική Τριανταφύλλη

Εχετε ακουστά τα bitters; Iσως όχι, σίγουρα όμως ξέρετε τι είναι τα κοκτέιλ, υπέροχα ποτά με μεθυστικά αρώματα και πολύπλοκες γεύσεις, γλυκόπικρα, μπορεί και ξινά, ενίοτε αλμυρά ακόμη και καυτερά ανάλογα με την έμπνευση του mixologist. Χωρίς, λοιπόν, τα «πικρά», τα περισσότερα από τα διάσημα κοκτέιλ αυτού του κόσμου δεν θα υπήρχαν. Ο πρώτος ορισμός μάλιστα που δημοσιεύτηκε το 1806 λέει ότι κοκτέιλ «είναι ένα μείγμα από αλκοόλ, νερό, ζάχαρη και bitters». Τα bitters προϋπήρχαν (οι ρίζες τους περνάνε τον Μεσαίωνα και φτάνουν στη ρωμαϊκή αρχαιότητα), τα κοκτέιλ ακολούθησαν.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.