Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα μπαχαρικά, ή και φλούδα πορτοκαλιού | Shutterstock
Κουζίνα

Σας αρέσει το κόκκινο γλυκό κρασί; Κάντε το γρανίτα

Είναι ένα καταπληκτικό σορμπέ, που μπορεί να δροσίσει και να ξεπλύνει τον ουρανίσκο ανάμεσα σε δύο πιάτα. Είναι επίσης ένα υπέροχο επιδόρπιο, που διατηρεί όλα τα αρώματα του κρασιού
Bostanistas

Είναι ένα καταπληκτικό σορμπέ, που μπορεί να δροσίσει και να ξεπλύνει τον ουρανίσκο ανάμεσα σε δύο πιάτα. Είναι επίσης ένα υπέροχο επιδόρπιο, που διατηρεί όλα τα αρώματα του κρασιού. Δοκιμάστε το μόνο του ή μαζί με παγωτό βανίλια.

Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε διάφορα αρωματικά, όπως κανέλα, αστεροειδή γλυκάνισο, γαρίφαλα, κόκκους πιπέρι ή και φλούδα πορτοκαλιού. Αν όμως θέλουμε να κρατήσουμε ατόφια τα αρώματα του κρασιού, δεν χρησιμοποιούμε κανένα αρωματικό.

Στο Οινοποιείο της Σεμέλης χρησιμοποιήσαμε Piccolo Mondo, ένα ημίγλυκο αγιωργίτικο κόκκινο κρασί και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε κόκκινο κρασί μάς αρέσει.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.