Αρωματίζουμε το γλυκό με αρμπαρόριζα και βανίλια | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Γλυκό σταφύλι στο φούρνο; Ε, ναι!

Ίσως μοιάζει περισσότερο με κομπόστα, επειδή το σιρόπι του είναι αραιό. Και είναι τόσο εύκολο, που μια νοικοκυρά παλιάς κοπής θα απαξιούσε να το φτιάξει. Για να κυλήσει ο Σεπτέμβριος γλυκά...
Κική Τριανταφύλλη

Είναι μια συνταγή που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, με ελάχιστες παραλλαγές. Πιθανολογώ ότι είναι η ευκολότερη για γλυκό του κουταλιού.

Δεν χρειάζεται δέσιμο στο σιρόπι, δεν χρειάζεται παρακολούθηση, δεν χρειάζεται προεργασία. Απλά το ξεχνάς στον φούρνο και αυτό γίνεται μόνο του.

Ίσως και να μοιάζει περισσότερο με κομπόστα, επειδή το σιροπάκι είναι αρκετά αραιό. Δεν ξέρω πώς να το χαρακτηρίσω. Ξέρω όμως πως είναι πολύ νόστιμο και εύκολο.

Τόσο εύκολο, που μια νοικοκυρά παλιότερης εποχής, από εκείνες τις προκομμένες, θα απαξιούσε να το φτιάξει, καθώς ο βαθμός δυσκολίας του είναι μηδέν. Για να κυλήσει ο Σεπτέμβριος γλυκά…

Δείτε τη συνταγή εδώ