309
Οσο πιο άτσαλα στρώνονται τα φύλλα τόσο πιο αέρινη γίνεται αυτή η πίτα | Χρυσαυγή Μπόμπολα

Για τον συλλέκτη γεύσεων: Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση

Χρυσαυγή Μπόμπολα 31 Ιανουαρίου 2019, 07:42
Οσο πιο άτσαλα στρώνονται τα φύλλα τόσο πιο αέρινη γίνεται αυτή η πίτα
|Χρυσαυγή Μπόμπολα

Για τον συλλέκτη γεύσεων: Τυρόπιτα με κρεμώδη γέμιση

Χρυσαυγή Μπόμπολα 31 Ιανουαρίου 2019, 07:42

Mια τυρόπιτα είναι παντός καιρού και κλιματολογικών συνθηκών. Οι τυρόπιτες στην Ελλάδα δεν έχουν εποχή ούτε ώρα της ημέρας. Παίζουν παντού και πάντα, όπως αυτή εδώ με κρέμα φέτας.

Τη συνταγή τη φτιάχνω εδώ και δύο χρόνια ανελλιπώς γιατί είναι εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη (όπως και κάθε τυρόπιτα που έχει ανέβει σε αυτήν εδώ την σελίδα). Μας έχει κάτσει καλά δηλαδή στη γεύση και μας έχει ξελασπώσει όταν αυτό έχει χρειαστεί γιατί σερβίρει πολλά άτομα.

Ομολογώ σε περίπτωση που δεν το ξέρεις ότι έχω μια εμμονή με τις τυρόπιτες και αν δεις το αρχείο των συνταγών θα βρεις πολλές και διαφορετικές. Είμαι κάτι σαν συλλέκτης τυροπιτών. Όσες κι αν έχω πάντα ψάχνω μια διαφορετική που να μην μοιάζει με τις υπόλοιπες.

Για την επιτυχία της τυρόπιτας αυτής, εκτός από την πολύ νόστιμη γέμιση με κρέμα φέτας που είναι βασική προϋπόθεση, χρειάζεται να προμηθευτείς και το κατάλληλο φύλλο. Έχω καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο και θα στο προτείνω ανεπιφύλακτα μιας και είναι καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου. Δεν πρόκειται για διαφήμιση και το τονίζω για να είμαι ξεκάθαρη ότι είναι 100% επιλογή μου και δεν υπάρχει κάποιο κίνητρο πίσω από την πρότασή μου αυτή.

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φύλλο χοντρό, χωριάτικο και εύγευστο. Για μένα το καλύτερο φύλλο που κυκλοφορεί στην αγορά αυτή τη στιγμή και το ιδανικό για παραδοσιακές ελληνικές  πίτες όπως είναι οι σπανακόπιτες και οι τυρόπιτες.

Τέλος να σημειώσω πως η πίτα αυτή δεν θέλει τέχνη και επιμέλεια. Όσο πιο άτσαλη νοικοκυρά είσαι, τόσο το καλύτερο, καθώς τα φύλλα δεν χρειάζεται να είναι  ίσια στρωμένα στο ταψί, ούτε αλφαδιασμένα, ούτε τεντωμένα.

Η επιτυχία αυτής της τυρόπιτας κρύβεται στις πτυχές του φύλλου και στον αέρα που αυτές θα φυλακίσουν μέσα τους ώστε η τυρόπιτα να γίνει ακόμα πιο αφράτη και αέρινη. Γι΄ αυτό στρώσε τα όπως – όπως και μην αφιερώσεις χρόνο σε καλλιτεχνίες. Μόνο έτσι θα πετύχει!

Δείτε τη συνταγή εδώ