Κουζίνα

Φαλάφελ από σπίτι σε εκδοχή υγιεινή

Η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί τα φαλάφελ να τηγανίζονται σε πολύ λάδι. Εμείς θα τα ψήσουμε στον φούρνο, ώστε να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, διατηρώντας παράλληλα τη θρεπτική αξία των συστατικών της συνταγής μας
Bostanistas

Hταν καλοκαίρι του 1993, όταν πρωτοδοκίμασα φαλάφελ σε έναν δρόμο του Τελ-Αβίβ και ομολογώ πως το λάτρεψα. Μέχρι τότε δεν ήξερα πως σε όλες τις χώρες της Μέσης Ανατολής, το φαγητό που βρίσκει κανείς σε κάθε γωνία της πόλης, είναι κάτι σαν το δικό μας σουβλάκι, όχι όμως με κρέας, αλλά με κεφτεδάκια από ρεβύθια. Η παραδοσιακή συνταγή απαιτεί τα φαλάφελ να τηγανίζονται σε πολύ λάδι. Εμείς θα τα ψήσουμε στον φούρνο, ώστε να έχουμε ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα, διατηρώντας παράλληλα τη θρεπτική αξία των συστατικών της συνταγής μας.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.