Οι φακές είναι το απαραίτητο όσπριο της υγιεινής διατροφής | Shutterstock
Κουζίνα

Φακές My Way

Πώς φτιάχνετε τις φακές; Μήπως ακούγοντας Δήμο Μούτση όπως εγώ; Και τι βάζετε στο πλάι; Εμείς τις απολαμβάνουμε με διάφορα παρελκόμενα, όπως τόνο, ελιές, αγγουράκι και το μοναδικό ζυμωτό ψωμί της Πνύκας που έφτασε να πουλιέται ακόμη και στη Βιέννη
Bostanistas

Στις 06.02.2018, μαγείρεψα φακές, και ήταν ό,τι έπρεπε. Έβρεχε κιόλας, είχα βρει στο YouTube το Αύριο Πάλι του Μούτση, και μαγείρευα με αυτό ως μουσική υπόκρουση. Είμαι χαρούμενος! Και μοιράζομαι μαζί σας τη δική μου συνταγή – μία σύνθεση από άλλες πολλές, τροποποιημένες!

Βράζω τις φακές, ψιλές προς μέτριες, προτιμώ τη ποικιλία «Θεσσαλία»,  (1 φλ. τσαγιού) σε κρύο νερό. Όταν πάρει καλή βράση, τόση που να βγάλουν οι φακές την μαυρίλα τους, βγάζω από τη φωτιά, τις ξεπλένω σε φρέσκο κρύο νερό, και τις ξαναβάζω στη κατσαρόλα.

Προσθέτω 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες + 1 μέτρια προς μεγάλη ντομάτα τριμμένη + 2 μπαστουνάκια σέλερι (έχοντας αφαιρέσει τις ίνες, κομμένο και αυτό σε ροδέλες) + 1-2 σκελίδες σκόρδο (όσο αντέχετε) + 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο + 1-2 φύλλα δάφνης (αναλόγως του μεγέθους, αν είναι μεγάλα φτάνει ένα, αν όχι βάζουμε δύο μικρότερα) + 1 κύβο (κότας ή λαχανικών, ό,τι προτιμάτε, σήμερα έβαλα κότας) + λίγο ελαιόλαδο (που πάντα το βάζω με το μάτι).

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνταγή μαζί με τα …παρελκόμενά της