Κουζίνα

Το ευωδιαστό μου ραβανί

Σερβίρουμε με μια μπάλα κρέμας και χοντροκομμένα φυστίκια...
Bostanistas

Μια ιδέα που είχε διαβαστεί εδώ και αρκετό καιρό σε ένα από τα περιοδικά που μου στέλνουν τα παιδιά μου, ήρθε η ώρα της να υλοποιηθεί προκειμένου να γλυκάνει τους καλεσμένους μου.

Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά ελέγχοντας με μια λάμα να βγαίνει στεγνή. Στο διάστημα που το γλυκό μας ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, εκτός της βανίλιας, για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει. Οταν το γλυκό μας είναι πια ψημένο, το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 5-10 λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και αφαιρούμε από το ταψί μας.

Για το σερβίρισμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουμε μια σφικτή κρέμα και την βάζουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο…

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.