280
Σερβίρουμε το τιραμισού σε ατομικά βαζάκια για να μην | Αμβροσία Hyatt Regency

Ενα τιραμισού και δυο μπισκότι παρακαλώ

Κική Τριανταφύλλη 15 Μαρτίου 2019, 09:32
Σερβίρουμε το τιραμισού σε ατομικά βαζάκια για να μην
|Αμβροσία Hyatt Regency

Ενα τιραμισού και δυο μπισκότι παρακαλώ

Κική Τριανταφύλλη 15 Μαρτίου 2019, 09:32

Το τιραμισού είναι ένα κλασικό γλυκό θρύλος της ιταλικής κουζίνας. Τα συστατικά του μάλλον απλά: μπισκότα σαβουαγιάρ που καταβρέχονται με αλκοόλ και καφέ εσπρέσο, κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και πασπάλισμα με σκόνη κακάο.

Ο Αλέξανδρος Αλεξίου, ο νεαρός ζαχαροπλάστης του ξενοδοχείου Hyatt Regency στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, μας έδωσε τη συνταγή του τιραμισού που ακολουθεί, και προτείνει αντί για τα έτοιμα σαβουαγιάρ που συνήθως προβλέπονται, να φτιάξουμε τα μπισκοτάκια στο σπίτι γιατί είναι πανεύκολα.

Επίσης, λέει να το σερβίρουμε σε ποτήρια ή ατομικά βαζάκια!  Εχεις, δηλαδή, την κρέμα έτοιμη και συνθέτεις το γλυκό την τελευταία στιγμή πριν από το σερβίρισμα οπότε τα μπισκοτάκια δεν προλαβαίνουν να απορροφήσουν πολλά υγρά και να μαλακώσουν.

Το δοκιμάσαμε στο εστιατόριο Αμβροσία του Hyatt ένα βράδυ Τετάρτης που μας κάλεσαν να δοκιμάσουμε το χειμωνιάτικο μενού το οποίο υπογράφει ο Απόστολος Αλτάνης, executive chef του ξενοδοχείου.

Εξαιρετικό φαγητό εντυπωσιακά παρουσιασμένο, ωραίο περιβάλλον, άψογο σέρβις. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν το ωραίο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης

Ευχάριστη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ανάμεσα στο κρέας και το ψάρι -όπως επιβάλλει η γαλλική παιδεία τόσο του Απόστολου Αλτάνη όσο και του pastry chef Αλέξανδρου Αλεξίου- παρεμβλήθηκε ένα θαυμάσιο σορμπέ ρόδι σερβιρισμένο πάνω σε ζελέ πράσινου μήλου με ρακή.

Το σορμπέ στο μέσο ενός επίσημου δείπνου είναι κάτι που επιβάλλει η γαλλική γαστρονομική παράδοση, γιατί «ξεπλένει» τον ουρανίσκο και τον προετοιμάζει για τα πιο βαριά πιάτα που συνήθως ακολουθούν.

Το δείπνο έκλεισε με μια εντυπωσιακή εκδοχή της παραδοσιακής μας καρυδόπιτας που σερβιρίστηκε με κρέμα κάστανου και σάλτσα πικρής σοκολάτας. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν μια μικρή τρούφα με περίβλημα από λευκή σοκολάτα που μέσα της έκρυβε παγωτό με τρούφα από τον Χολομώντα.

Δείτε εδώ τη συνταγή για τα σαβουαγιάρ και το τιραμισού