Κουζίνα

Μπριάμ στο κατακαλόκαιρο

Στο μπριάμ κατσαρόλας το μεγάλο πλεονέκτημα είναι η ταχύτητα, αλλά ο κίνδυνος να λιώσουν τα λαχανικά είναι μεγαλύτερος. Στον φούρνο αργεί λίγο περισσότερο το φαγητό μας, αλλά τα λαχανικά μένουν ακέραια και γίνεται μάλλον πιο νόστιμο
Bostanistas

Το μπριάμ ή τουρλού είχα πάντα την αίσθηση ότι γίνεται με λαχανικά που δεν φτάνουν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους, που είναι λίγα. Λίγες μελιτζάνες, λίγα κολοκύθια, λίγες πιπεριές, λίγες πατάτες. Φαγητό-επινόηση μάλλον και τούτο, για να χρησιμοποιηθούν τα βρισκούμενα, η παραγωγή του κηπάκου που διατηρούσε κάθε οικογένεια στο παρελθόν. Εκείνο που είναι μπόλικο, είναι η ντομάτα. Η ντομάτα που τα δένει όλα μαζί και κάνει αυτό το πιάτο ένα από τα πιο αγαπημένα του καλοκαιριού. Δεν διανοούμαι να φτιάξω αυτό το φαγητό τον χειμώνα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.