Κουζίνα

Μπισκότα σαμπλέ, τραγανά και τρυφερά μαζί

Η συνταγή τους τόσο απλή, που εύκολα την αποστηθίζεις, και γίνονται κολατσιό για όλες τις ώρες και τις ηλικίες!
Bostanistas

Η ζύμη σαμπλέ πήρε το όνομά της από την τριφτή της υφή, θυμίζει άμμο ή σωρό από ψίχουλα καθώς, κατά το ζύμωμα, το αλεύρι δεν πλάθεται ακριβώς αλλά τρίβεται με το βούτυρο και τη ζάχαρη.

Συνηθίζεται σε τάρτες, όμως είναι εξαιρετικά ταιριαστή και για μπισκότα, σκέτα ή συνοδευμένα από κάποια κρέμα. Τα σημερινά μπισκότα σαμπλέ είναι με κακάο, τραγανά από έξω και μαλακά στο εσωτερικό τους…

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.