Οι σοκολατένιες μπάρες με μέλι, φιστίκι και κράνμπερις είναι θρεπτικές και πολύ νόστιμες | [Εύη Σκούρα]
Κουζίνα

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Οι συγκεκριμένες μπάρες γίνονται με μέλι, φιστίκια και κράνμπερις και είναι πολύ σοκολατένιες γιατί περιέχουν και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα
Bostanistas

Οι συγκεκριμένες μπάρες είναι πολύ σοκολατένιες. Χρησιμοποιώ και σταγόνες σοκολάτας και πολύ ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Μπορούν να γίνουν μόνο με σταγόνες (240 γρ). Μπορούν, επίσης να γίνουν με άλλους ξηρούς καρπούς (χοντροκομμένα αμύγδαλα ή καρύδια), ή με άλλα αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, μύρτιλλα, γκότζι μπέρι, χοντροκομμένα βερίκοκα). Τηρώντας τις δοσολογίες που σας δίνω μπορείτε να κάνετε τους δικούς σας συνδυασμούς.

Η συγκεκριμμένη ανάρτηση είναι από την συμμετοχή μου τον διαγωνισμό Food Blog Awards 2015 που διοργάνωσε το περιοδικό ΒΗΜΑGourmet

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, μέλι, φιστίκια και κράνμπερις

Συνολικός χρόνος:   30 λεπτά

Μερίδες:   40 κομμάτια

Υλικά

  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (310 γρ.) ταχίνι, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (400 γρ.) μέλι, ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (165 γρ.) φιστίκια Αιγίνης
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι (175 γρ.) κολοκυθόσπορο
  • 1 και 1/3 φλυτζάνι ( 190 γρ.) αποξηραμένα κράνμπερις
  • 2 και ½ φλυτζάνια (225 γρ.) νιφάδες βρώμης
  • 140 γρ. νιφάδες μαύρης σοκολάτας
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, πολύ ψιλοκομμένη
  • 2 και 1/2 κουταλιές κανέλλα

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ