Όταν κρυώσει και το γλυκό και το σιρόπι, τρυπάω με ένα καλαμάκι από σουβλάκι το γλυκό και ρίχνω με προσοχή το σιρόπι | Flickr/fenwench
Κουζίνα

Αμυγδαλόπιτα σιροπιαστή με ολίγη ποίηση

"Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά..." έγραφε στο διάσημο ποίημά του ο Γεώργιος Δροσίνης. Κι εγώ, σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για αμυγδαλόπιτα με ελαφρύ σιρόπι λεμονιού. Φτιάξτε την, γευτείτε την, γεμίστε με ελπίδα!
Bostanistas

Τα αμύγδαλα είναι τροφή μεγάλης αξίας, με φυσικά αντιοξειδωτικά και μακρά διάρκεια ζωής – πάντα με τη σωστή συντήρηση. Καρπός πλούσιος σε πρωτεϊνη, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, Ω3 και Ω6 λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.

Μια χούφτα αμύγδαλα προσφέρει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας ασβεστίου, στοιχείο απραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. Είναι επίσης καρπός πλούσιος σε βιταμίνη Ε, η οποία συμβάλλει στη μείωση του ρυθμού της γήρανσης των κυττάρων.

Το αμύγδαλο, εκτός του ότι είναι ένας καρπός απαραίτητος σχεδόν για την υγεία μας, παράλληλα είναι καρπός με αμέτρητες συνταγές και τρόπους κατανάλωσης. Ωμό, ψημένο, αλατισμένο, ανάλατο, φιλέ, σε πέστο, σε γλυκά, σε σαλάτες, σε ελιές και σε πάρα πολλές συνταγές.

Σήμερα θα σας δώσω μια συνταγή για αμυγδαλόπιτα με ελαφρύ σιρόπι λεμονιού. Φτιάξτε την, γευτείτε την, γεμίστε με ελπίδα, ερωτευτείτε, ζήστε.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.