Κουζίνα

Aγκινάρες «στο φτερό»

Τέλειος μεζές για μια καλή ρακή και μεσημεριανό, αν έχεις υπομονή, αλλά και ως πρωινό αν ξύπνησες κάπως αργά...
Bostanistas

Ο,τι και να πει κανείς για την αγκινάρα είναι λίγο. Φάρμακο και φαγητό μαζί. Πολλοί τρόποι να την μαγειρέψεις και άλλοι τόσοι για να την γευτείς.

Αγκινάρες ομελέτα, αγκινάρες με κουκιά και μάραθο, αγκινάρες αυγολέμονο με κρεατάκι για όποιον θέλει να αμαρτήσει αργότερα, μες στη Σαρακοστή, αλλά και αγκινάρες ψητές στον φούρνο.

Τέλειος μεζές για μια καλή ρακή και μεσημεριανό, αν έχεις υπομονή, αλλά και ως πρωινό αν ξύπνησες κάπως αργά – τις έτρωγε και η Ζακλίν Μπισέ άλλωστε σε μια ταινία που έβλεπα πρόσφατα, κάτι θα ξέρει παραπάνω.

Είναι πολύ απλό φαγητό και μάλλον το μόνο που χρειάζεται να αγοράσουμε είναι αγκινάρες – υπολογίστε δύο για κάθε άτομο, ίσως και τρεις.

Και μερικές συμβουλές:
Καλό είναι να χρησιμοποιείτε γάντια όταν καθαρίζετε αγκινάρες, ώστε να αποφύγετε να βάψετε τα χέρια σας. Επίσης, όταν τις διαλέγετε, προσέξτε ώστε τα κοτσάνια τους να είναι τρυφερά και όχι ξυλώδη. Eτσι σίγουρα η καρδιά της αγκινάρας θα είναι και αυτή τρυφερή.

Αν όσο ψήνονται οι αγκινάρες δείτε πως το χρώμα τους σκουραίνει αρκετά, προς το τέλος σκεπάστε το ταψί με λίγο αλουμινόχαρτο, για να μη καούν.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.