217
Δε υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για τις τηγανίτες από τα φρέσκα σύκα | Χρυσαυγή Μπόμπολα

Αφράτες τηγανίτες με φρέσκα σύκα και μέλι

Χρυσαυγή Μπόμπολα 13 Αυγούστου 2021, 12:04
Δε υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για τις τηγανίτες από τα φρέσκα σύκα
|Χρυσαυγή Μπόμπολα

Αφράτες τηγανίτες με φρέσκα σύκα και μέλι

Χρυσαυγή Μπόμπολα 13 Αυγούστου 2021, 12:04

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο παίρνω ένα κιλό. Όχι ότι δεν κάνω σκαμπανεβάσματα  μέσα στη χρονιά, αλλά το κιλό του Αυγούστου το έχω σίγουρο. Όχι, όχι,  δεν οφείλεται  στις μπύρες και τα καλοκαιρινά μεζεδάκια. Σε αυτά με πείσμα μπορώ να αντισταθώ.  Το πρόβλημα είναι στα σύκα. Το αγαπημένο, και μοναδικό φρούτο που τρώω με ευχαρίστηση.

Τον Αύγουστο,  που με χάνεις, που με βρίσκεις, είμαι κάτω από τη συκιά στο περιβόλι του πατρικού του πατέρα μου. Τρώω φρέσκα σύκα μέχρι σκασμού. Κυριολεκτικά. Κάθε μέρα. Μέχρι που πρήζεται η κοιλιά μου και δεν αντέχω άλλο. Κι όταν τελειώσουν αυτά που φτάνω από το έδαφος σκαρφαλώνω στη συκιά. Εκεί να δεις γέλια. Τα λίγα που δεν καταφέρνω να φάω τα παίρνω στο σπίτι για να τα απολαύσω λίγες ώρες αργότερα, παγωμένα από το ψυγείο.

Βέβαια τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα φρέσκο, μελωμένο και ζεστό από τον ήλιο σύκο, την ώρα που κόβεται. Αφού οι μέρες περάσουν και αρχίζει να επέρχεται ο κορεσμός, αποφασίζω να φτιάξω μια συνταγή χρησιμοποιώντας το βραχύβιο αυτό καλοκαιρινό φρούτο. Κάθε χρόνο και διαφορετική.

Φέτος έφτιαξα τηγανίτες. Δεν ενσωμάτωσα τα σύκα μέσα στον χυλό, αλλά τις συνόδευσα με αυτά, και πραγματικά “κούμπωσαν” σε έναν φανταστικό γλυκό συνδυασμό.  Χρησιμοποίησα μια συνταγή που βγαίνουν πολύ αφράτες, πράγμα το οποίο είναι και το ζητούμενο από μια τηγανίτα.

Δείτε τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News