Η φιστικόπαστα συντηρείται περίπου ένα μήνα στο ψυγείο | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Φτιάχνουμε πάστα με φιστίκια Αιγίνης

Η φιστικόπαστα είναι ένα υπέροχο υλικό για να πασπαλίσουμε τούρτες, κρέμες και παγωτά, να τη χρησιμοποιήσουμε σε κέικ, τάρτες και σιροπιαστά γλυκά, να τη βάλουμε ακόμη και σε φαγητά ή σαλάτες
Protagon Team

Η φιστικόπαστα, είναι δυστυχώς δυσεύρετη, αλλα μπορούμε να την παρασκευάσουμε πολύ εύκολα. Το βασικό συστατικό της είναι φυσικά τα φιστίκια Αιγίνης, ή «σανφιστίκια», όπως τα έλεγε η γιαγιά Ανδρομάχη.

Για να πάρουμε μια φιστικόπαστα αρωματική, εύγευστη και με ωραίο ζωηρό πράσινο χρώμα, το βασικό είναι να διαλέξουμε φιστίκια αρίστης ποιότητας. Τα καλύτερα είναι τα φιστίκια νέας εσοδείας που η ψίχα τους έχει ζωηρό πράσινο χρώμα.

Στην Ιταλία υπάρχει επίσης μια εξαιρετική ποικιλία φιστικιών, τα οποία είναι καταπράσινα και πεντανόστιμα, τα λεγόμενα φιστίκια του Μπρόντε (κοινότητα της Σικελίας).

Την φιστικόπαστα, συνήθως, την αρωματίζουν με πικραμύγδαλα, αλλά προτίμησα να αφήσω το φυσικό της άρωμα.

Δείτε τη συνταγή εδώ