Η πολιτιστική και γαστρονομική ιστορία του αυγού

Καλλιτέχνες από τον Βελασκέθ μέχρι τον Νταλί και τη Σάρα Λούκας το λατρεύουν, οι ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν για να διώξουν τα κακά πνεύματα, ενώ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής μυθολογίας, της ρωσικής αριστοκρατίας αλλά και κάθε νοικοκυριού. Αυτό είναι το εντυπωσιακό παράδοξο του αυγού: είναι ταυτόχρονα ένα ταπεινό υλικό και μια ισχυρή πηγή ζωής. Το νέο βιβλίο «The Gourmand’s Egg. A Collection of Stories & Recipes» συλλέγει εικόνες, συνταγές και ιστορίες για τα αυγά, εξετάζοντας τη σημασία τους στην τέχνη, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τη μόδα και όχι μόνο. «Οπτικά, η μορφή τους είναι μοναδική και από εννοιολογικής άποψης έχουν πολύ νόημα. Είναι τόσο εμβληματικά – και δυνατά και απίστευτα εύθραυστα. Συμβολίζουν νέα ξεκινήματα, αλλά και τον θάνατο» λένε οι συγγραφείς του βιβλίου, Ντέιβιντ Λέιν και Μαρίνα Τουίντ