Μενού εστιατορίων πραγματικά έργα τέχνης!

Από το μενού παριζιάνικου μπιστρό του 1891 μέχρι το μενού των σουηδικών αερογραμμών του 1945 και από το μενού του 1935 του κρουαζιερόπλοιου Kungsholm μέχρι το μενού βρετανικού εστιατορίου σχεδιασμένο από τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ, το βιβλίο «Menu Design in Europe» συγκεντρώνει εκατοντάδες μενού από όλη την Ευρώπη εξερευνώντας την οπτική και γαστρονομική ιστορία της ηπείρου και επιβεβαιώνοντας τη φήμη της ως το επίκεντρο της γαστρονομίας.
Το μενού των σουηδικών αερογραμμών, το 1945
Μενού για το μπαρ - εστιατόριο Milchbar Pinguin στο Ανατολικό Βερολίνο, 1965
Μενού για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο διάσημο Μaxim's στο Παρίσι, το 1910
Εντονα χρώματα και ποπ αισθητική στο ειδικά σχεδιασμένο μενού για εκδήλωση στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο MS Kungsholm, το 1935
Το μενού για το βρετανικό Salts Diner τη δεκαετία του 90, ζωγραφισμένο από τον σπουδαίο καλλιτέχνη Ντέιβιντ Χόκνεϊ
Μενού του 1897 για τα κρασιά Μαρσάλα της Σικελίας
Αφαιρετική προσέγγιση στο μενού του ουγγαρέζικου καφέ μπαρ «Eδέμ» στην πόλη Σιόφοκ, 1969
Αριστερά, ένας παλιάτσος που στέκεται σαν το τενόρο Ενρικο Καρούζο έτοιμος να τραγουδήσει διακοσμεί μενού για πριβέ δείπνο στη Γαλλία το 1906 και, δεξιά, το μενού παριζιάνικου εστιατορίου αγνώστων στοιχείων, το 1916
Το εξώφυλλο του βιβλίου «Menu Design in Europe» από τις εκδόσεις Taschen