Φωτογραφική σπονδή στο φαγητό και στα έθιμα του
Ο διαγωνισμός «Pink Lady Food Photographer of the Year 2021» ανακοίνωσε τους φετινούς νικητές, βραβεύοντας εικόνες που αποτυπώνουν παραδοσιακά φαγητά από όλον τον κόσμο και αναδεικνύουν τη σχέση μας με την τροφή με τον καλύτερο τρόπο. Η φωτογραφία του Ντεμντάτα Τσακραμπόρτι με έναν πλανόδιο ψήστη τυλιγμένο στους καπνούς σε ένα μικρό σοκάκι στην Ινδία, κέρδισε φέτος το μεγαλύτερο βραβείο του διαγωνισμού
Το απόγευμα, ένα στενάκι στην πόλη Σριναγκάρ της Ινδίας μετατρέπεται σε παράδεισο για τους λάτρεις του φαγητού καθώς παίρνουν φωτιά οι ψησταριές και οι καπνοί και οι μυρωδιές από τα κεμπάμπ ξεχύνονται στον αέραDebdatta Chakraborty/Food Photographer of the Year 2022
▲
«Ως ενήλικες τρώμε συχνά με τα μάτια και όχι με το στομάχι μας. Τα παιδιά είναι ακόμα πολύ συνδεδεμένα με το στομάχι τους». Ο φωτογράφος απαθανατίζει, για το βιβλίο μαγειρικής της συζύγου του, το παιδί του που τρώει με λαχτάρα μία μακαρονάδα Remko Kraaijeveld/Food Photographer of the Year 2022
▲
Μία πολύ ευφάνταστη εικόνα από την σειρά «Foodtopia», στην οποία ενα μικροσκοπικό σύμπαν δημιουργείται με διαφορετικά είδη τροφίμων και κουζινικώνYuliy Vasilev/Food Photographer of the Year 2022
▲
Στο αρχιπέλαγος Λοφότεν της Νορβηγίας, τα κρεμασμένα ψάρια έχουν γίνει μέρος του τοπίου. Ο μπακαλιάρος συντηρείται αφήνοντας τον να στεγνώσει πάνω σε μεγάλες βάσεις, χωρίς να χρειάζεται αλάτι ή καπνός, καθώς οι θερμοκρασίες είναι λίγο κάτω από το μηδέν. Το κλίμα είναι τέλειο για την παραγωγή παστών ψαριών σε εξωτερικό χώροKasia Ciesielska-Faber/Food Photographer of the Year 2022
▲
Καθώς το Eid al Fitr -η γιορτή για τη λύση της νηστείας του Ραμαζανιού- πλησιάζει, ένα αγόρι στεγνώνει τα ωμά νουντλς σεμάι στον ήλιο, τα οποία χρησιμοποιούνται σε ένα δημοφιλές παραδοσιακό γλυκό του EidJoyjit Das/Food Photographer of the Year 2022
▲
Το απαλό φως της αυγής φωτίζει τον καπνό από τη μηχανή του αλιευτικού σκάφους και το σχήμα των πράσινων διχτυών που κινούνται κάτω από την επιφάνεια καθώς τα τραβούν οι ψαράδες. Πολλές οικογένειες ντόπιων ψαράδων θα ακολουθήσουν τα ρεύματα κοντά στην ακτογραμμή της επαρχίας Φου Γεν στο Βιετνάμ για να πιάσουν γαύρο την περίοδο αιχμής. Ο αλατισμένος γαύρος είναι το πιο σημαντικό ακατέργαστο συστατικό για τη δημιουργία της παραδοσιακής σος ψαριού - η ψυχή της βιετναμέζικης κουζίνας Thien Nguyen Ngoc/Food Photographer of the Year 2022
▲
Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου Ritz στο Λονδίνο δίνουν έμφαση στο ‘Arts de la Table’, μία θεατρική ιεροτελεστία που λαμβάνει χώρα δίπλα στο τραπέζι όπου γευματίζουν οι πελάτεςJohn Carey/Food Photographer of the Year 2022
▲
Γιορτάζοντας το καλοκαίρι με μία εντυπωσιακή τάρτα λαχανικών με βουβαλίσια μοτσαρέλα, φέτα, ντοματίνια, μπιζέλια, φρέσκα κρεμμυδάκια και κενταύριο σε μία εικόνα που θυμίζει πίνακα ζωγραφικήςCarolin Strothe/Food Photographer of the Year 2022
▲
«Το 1957 οι Νοτιοαφρικανοί γνώρισαν το πρώτο Simba Chippie. Το λιοντάρι Σίμπα είναι ένα από τα πιο διάσημα σύμβολα μας και αυτά τα πατατάκια από τα πιο αγαπημένα της χώρας μας. Η παραπάνω εικόνα τραβήχτηκε στο Κέιπ Τάουν, στο καφέ Rose Corner, ένα εθνικό αξιοθέατο 100 ετών»Marguerite Oelofse/Food Photographer of the Year 2022
▲
Σε μια μικρή αγροικία στην επαρχία Fujian της Κίνας, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για να φτιάξει ντάμπλινγκς με ρύζι και φασόλι. Χρησιμοποιούν μια ξύλινη σφραγίδα για να γράψουν τη λέξη «τύχη» ή «ευτυχία» πάνω στην κόκκινη ζύμη και ατμίζουν τα ντάμπλινγκς μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος. Αυτό το έθιμο σημαίνει πως η νέα χρονιά θα τους βρει ενωμένους και θα φέρει αφθονίαChen Ying/Food Photographer of the Year 2022
▲
Τα νουντλς είναι το αγαπημένο φαγητό των ανθρώπων στο νότιο Φουτζιάν της Κίνας. Ψύχονται και φτιάχνονται με μια μοναδική διαδικασία Chang Jiangbin/Food Photographer of the Year 2022
▲
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ της Ανοιξης στην Κίνα, οι Τujia, στο δυτικό Χουνάν, θα φτιάξουν τουάνσα, μια τοπική λιχουδιά με ρύζι που έχει ελαφριά και γλυκιά γεύση. Οι περισσότεροι ντόπιοι παίρνουν το τουάνσα ως δώρο ή προσφοράWeining Lin/Food Photographer of the Year 2022
▲
Ενα κοριτσάκι γεμίζει νερό στη φαβέλα Chad Uddan, στη Ντάκα του Μπαγκλαντές. Στις αστικές παραγκουπόλεις αυτής της χώρας, οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό μόνο δύο φορές την ημέρα - το πρωί και το βράδυK M Asad/Food Photographer of the Year 2022
▲
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13