276
Ο Κώστας Ζουράρις στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο | ΙΝΤΙΜΕnews

Ζουράρις για Κουφοντίνα: Θα πρόκειται περί κρατικού φόνου

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 15:37
Ο Κώστας Ζουράρις στο βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού τον περασμένο Δεκέμβριο
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ζουράρις για Κουφοντίνα: Θα πρόκειται περί κρατικού φόνου

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2021, 15:37

Ο ένας μετά τον άλλο, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν σε έναν ιδιότυπο διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει την πιο σοκαριστική δήλωση στο θέμα Κουφοντίνα. Ετσι, μετά τον Θοδωρή Δρίτσα, που ανερυθρίαστα δήλωσε (εδώ) ότι ουδείς έχει τρομοκρατηθεί από τη δράση της «17Ν», ο πρώην συνάδελφός του στην κυβέρνηση Τσίπρα, Κώστας Ζουράρις, εκτίμησε ότι η επιμονή της κυβέρνησης να μην ικανοποιήσει το αίτημα του Κουφοντίνα να μεταχθεί στον Κορυδαλλό, ισοδυναμεί με «κρατικό φόνο».

«Ουδείς ετάχθη υπέρ του καταδικασμένου Κουφοντίνα, αλλά ετάχθη υπέρ της εφαρμογής του νόμου τον οποίο παραβιάζει η κυβέρνηση», θέλησε να διευκρινίσει ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον Real Fm 107,1.

«Ουδείς παίρνει το μέρος του δολοφόνου Κουφοντίνα. Ζητούμε την εφαρμογή του νόμου τον οποίο παραβιάζει η κυβέρνηση, η οποία παρανομεί», υποστήριξε ο κ. Ζουράρις και μίλησε για δικαίωμα του Κουφοντίνα, που απορρέει από τον ν. 4760/20, να υποβάλει αίτηση μεταγωγής στον Κορυδαλλό, το οποίο όμως η κυβέρνηση αγνόησε.

«Εάν συνεχιστεί η απεργία πείνας, εάν, δηλαδή, η κυβέρνηση επιμείνει να μη μεταχθεί ο Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού, θα πρόκειται ουσιαστικά περί κρατικού φόνου», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός της Πρώτης Φοράς Αριστερά και επιμένοντας στη συγκεκριμένη θέση, τόνισε ότι θα είναι ο πρώτος κρατικός φόνος απεργού πείνας στην Ευρώπη μετά τον Μπόμπι Σαντς πριν από 40 χρόνια στην Ιρλανδία (σ.σ. ο Σαντς ήταν μέλος του ΙΡΑ και πέθανε έπειτα από 66 μέρες απεργίας πείνας).

Από την κριτική Ζουράρι δεν θα μπορούσε να γλιτώσει ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ, τον οποίο και αποκάλεσε γελοίο και χουντικό,  χαρακτηρίζοντας «εντελώς δικαιολογημένες» τις κινητοποιήσεις των φοιτητών (για τους εξωπανεπιστημιακούς που πρωτοστάτησαν στα πρόσφατα επεισόδια, δεν είχε προφανώς κάποιο σχόλιο).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...