298
Το νησάκι με το κάστρο Σεν Μάικλ απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές της Κορνουάλης στην Αγγλία | Shutterstock

Ζητείται τεχνίτης για όλες τις δουλειές σε μεσαιωνικό κάστρο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2021, 11:51
Το νησάκι με το κάστρο Σεν Μάικλ απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τις ακτές της Κορνουάλης στην Αγγλία
|Shutterstock

Ζητείται τεχνίτης για όλες τις δουλειές σε μεσαιωνικό κάστρο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2021, 11:51

Είναι μια από αυτές τις δουλειές αποκλειστικής απασχόλησης που μοιάζουν ονειρικές, έστω και αν έχουν μερικά μειονεκτήματα: εργασία σε έναν ιστορικό χώρο, σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.

Οι ιδιοκτήτες του κάστρου Σεν Μάικλ, στην Κορνουάλη, (για την ακρίβεια η εταιρεία που το διαχειρίζεται για λογαριασμό της οικογένειας η οποία ζει εκεί από το 1659) έχουν ήδη βάλει αγγελία όπου ζητείται ένας διαχειριστής για το ιστορικό κάστρο.

Το νησάκι θυμίζει -και στο όνομα- το περίφημο καστρομοναστήρι Μον-Σεν-Μισέλ  στις ακτές της Νορμανδίας,  που ενώνεται με τη στεριά μόνο όταν δεν έχει πλημμυρίδα. Απέχει περίπου 300 μέτρα από την ακτή και έχει το δικό του μικρό λιμάνι.

Ο Εδουάρδος ο Ομολογητής, τον 11ο αιώνα, είχε παραχωρήσει το νησί στην Κορνουάλη στους Βενεδικτίνους μοναχούς οι οποίοι ήταν εκεί ως τον 15ο αιώνα όταν τους το απέσπασε ο άγγλος βασιλιάς Ερρίκος ο Ε’.

Ο υποψήφιος θα είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια του κτιρίου και των επισκεπτών σε αυτό και για την σχολαστική καθαριότητα του χώρου, ενώ θα κοιμάται στο κάστρο πέντε μέρες την εβδομάδα. Ακόμη θα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, να τον βαστούν δηλαδή τα πόδια του, γιατί ο γρανιτένιος δρόμος που το συνδέει με την ξηρά βυθίζεται μέσα στην πλημμυρίδα δύο φορές την ημέρα.

Τι άλλα προσόντα ζητούνται; Διακριτικότητα, αγάπη για τη ζωή δίπλα στη θάλασσα και να μπορεί να ζήσει κανείς χωρίς ντελίβερι, γιατί δεν φτάνει εύκολα εκεί. Η ανεμπόδιστη θέα της θάλασσας όμως μάλλον αποζημιώνει από κάθε πρόβλημα.

Η απαίτηση για διακριτικότητα φαίνεται λίγο περίεργη, γράφουν οι Times, που προσθέτουν πάντως ότι η οικογένεια  παραδέχεται ότι στο παρελθόν είχαν ξεσπάσει κάποια σκάνδαλα. Ενας από τους προγόνους τους τον 18ο αιώνα είχε 15 παιδιά, όλα εκτός γάμου, ωστόσο παντρεύτηκε τη μητέρα των τελευταίων εννέα όταν αυτή είχε φτάσει σε ηλικία που δεν μπορούσε να τεκνοποιήσει πια. Κάποιος άλλος, πιο πρόσφατα, είχε ιστορικό κατάχρησης ουσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...