220
Η δήμαρχος Γιοζέφα Σμιντ ποζάρει με φόντο το χωριό της | .

Ζητείται γιατρός για χωριό στη Βαυαρία – Υπενθύμιση: Η δήμαρχος είναι ανύπαντρη

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 13:42
Η δήμαρχος Γιοζέφα Σμιντ ποζάρει με φόντο το χωριό της
|.

Ζητείται γιατρός για χωριό στη Βαυαρία – Υπενθύμιση: Η δήμαρχος είναι ανύπαντρη

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2019, 13:42

Το Κόλνμπουργκ στη Βαυαρία εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει γιατρό – βλέπετε δεν συμβαίνουν αυτά μόνο στα μέρη μας.

Οπότε η δήμαρχος Γιοζέφα Σμιντ έκανε το αυτονόητο: να βάλει σε ιατρικό περιοδικό αγγελία για κάθε ενδιαφερόμενο. Η αγγελία συνοδευόταν από μια φωτογραφία της Σμιντ με παραδοσιακή φορεσιά με φόντο το χωριό.

Στα πλεονεκτήματα της θέσης δεν είναι μόνο το ωραίο περιβάλλον του γραφικού χωριού μέσα στο δάσος, αλλά και το ότι η ίδια η δήμαρχος είναι ανύπαντρη.

«Πενία τέχνας κατεργάζεται», είπε στους Times η 45χρονη δήμαρχος για το αστείο που έκανε στην αγγελία.

Ηταν όμως πετυχημένο. Στο χωριό έφτασαν πάνω από 12 αιτήσεις – κάποιες μάλιστα ακόμη και από τη Μέση Ανατολή! – για μια θέση για την οποία οι γιατροί απλώς θα αδιαφορούσαν. (Πάντως, δεν αποκλείονταν οι γυναίκες από τη θέση).

«Η οικογενειακή κατάσταση του γιατρού δεν είναι προαπαιτούμενο για τη θέση. Μπορεί να είναι παντρεμένος, δεν είμαι υποχρεωμένη να παντρευτώ γιατρό. Αλλά αν αποδειχτεί ο άνδρας των ονείρων μου, αυτό βέβαια είναι άλλο θέμα», είπε.

Η Σμιντ εξηγεί ακόμη ότι με την αγγελία ήθελε να δείξει ότι οι μικρές επαρχιακές κοινότητες δυσκολεύονται να βρουν μόνιμους γιατρούς, ένα πρόβλημα που η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει, όπως λέει. Από αυτό πάσχει και το Κόλνμπουργκ που δεν έχει γιατρό από τη δεκαετία του ’90 οπότε οι 2.800 κάτοικοί του πρέπει να μετακινηθούν έξι χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...