249
Ελέφαντες ξεδιψούν στον Εθνικό Δρυμό Hwange National Park. Τότε υπήρχε νερό... | Wikipedia

Ζιμπάμπουε: η ξηρασία σκότωσε τουλάχιστον 55 ελέφαντες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 19:30
Ελέφαντες ξεδιψούν στον Εθνικό Δρυμό Hwange National Park. Τότε υπήρχε νερό...
|Wikipedia

Ζιμπάμπουε: η ξηρασία σκότωσε τουλάχιστον 55 ελέφαντες

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2019, 19:30

Τους τελευταίους δύο μήνες η ξηρασία στη Ζιμπάμπουε έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Στο Hwange National Park, στον μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό στη χώρα, «τα πράγματα είναι τραγικά» σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Υπηρεσίας Προστασίας Εθνικών Πάρκων της Ζιμπάμπουε (Zimparks). «Οι ελέφαντες πεθαίνουν από την πείνα. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» τόνισε ο κ. Τινάσε Φαράουο.

Οπως αναφέρει το BBC, αρκετοί από τους 55 νεκρούς ελέφαντες βρέθηκαν σε απόσταση 50 μέτρων από πηγές νερού, που σημαίνει ότι ταξίδεψαν αρκετές ημέρες, πεθαίνοντας λίγο πριν προλάβουν να ξεδιψάσουν.

Η Zimparks που δεν χρηματοδοτείται από το κράτος, δίνει μάχη προκειμένου να δημιουργήσει περισσότερα πηγάδια με τη χρήση γεωτρύπανων αλλά δυστυχώς τα χρήματα δεν αρκούν.

Στο γιγαντιαίο εθνικό πάρκο της Ζιμπάμπουε το πρόβλημα δεν είναι απλώς η έλλειψη βροχής, αλλά και ο υπερπληθυσμός. Το γεγονός αυτό έχει ωθήσει τα ζώα να ψάχνουν για τροφή έξω από τα σύνορα του πάρκου με αποτέλεσμα να έρχονται συχνά σε επαφή με τους ντόπιους. Μόνο φέτος 22 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις ζώων.

Οι ελέφαντες έχουν επίσης προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στη χλωρίδα του Πάρκου καθώς ο αριθμός τους υπολογίζεται περί τις 50.000, με τον Εθνικό Δρυμό να μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 15.000 ζώα.

Και φυσικά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στα ζώα που φιλοξενεί το Εθνικό Πάρκο αλλά και τους ανθρώπους της χώρας.

Το 1/3 του πληθυσμού της Ζιμπάμπουε χρειάζεται άμεσα τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, καθώς οι σοδειές έχουν καταστραφεί ολοσχερώς λόγω της τεράστιας ξηρασίας.

Toν Αύγουστο, μια μελέτη του Παγκόσμιου Προγράμματος  Τροφίμων αποκάλυψε ότι δύο εκατομμύρια άνθρωποι στη Ζιμπάμπουε κινδυνεύουν με λιμοκτονία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...