Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στους 44 ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών στην Πράγα μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος | Twitter / Charles Michel
Επικαιρότητα

Ζελένσκι στην Ευρώπη: «Δώστε μας όπλα για να μη φτάσουν οι Ρώσοι στη Βαρσοβία ή στην Πράγα»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε βοήθεια από τους 44 ευρωπαίους ηγέτες που παίρνουν μέρος στην πρώτη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, ώστε «ο ρωσικός στόλος να μην μπορέσει να μπλοκάρει άλλα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο ή αλλού»
Protagon Team

Στο πλαίσιο της συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο  πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους Ευρωπαίους ηγέτες όπλα για να εμποδίσουν «τα ρωσικά άρματα να πάνε στη Βαρσοβία ή την Πράγα», επτά μήνες μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

«Πρέπει να τιμωρηθεί ο επιτιθέμενος», είπε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους 44 ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών που συγκεντρώθηκαν στην Πράγα.

«Αυτόν τον πόλεμο πρέπει να τον κερδίσουμε τώρα, ώστε ο ρωσικός στόλος να μην μπορέσει να μπλοκάρει άλλα λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο ή σε οποιαδήποτε άλλη θάλασσα. Τα ρωσικά άρματα να μην φτάσουν στη Βαρσοβία ή την Πράγα», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.