276
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα | GettyImages

Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Η Ρωσία πάντα σας βοηθούσε κι εσείς διώξατε τους διπλωμάτες μας

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2022, 18:51
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα
|GettyImages

Ζαχάροβα κατά Ελλάδας: Η Ρωσία πάντα σας βοηθούσε κι εσείς διώξατε τους διπλωμάτες μας

Protagon Team Protagon Team 22 Απριλίου 2022, 18:51

Επίθεση κατά της Ελλάδας για την απέλαση των ρώσων διπλωματών εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Μέσω του λογαριασμού της στο Telegram, η Ζαχάροβα συνέδεσε την απέλαση των διπλωματών με την επίσκεψη της αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ στην Ελλάδα την ίδια περίοδο. Στις 6 Απριλίου, το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι 12 μέλη διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσίας στην Ελλάδα απελαύνονται και χαρακτηρίζονται personae non gratae.

Μάλιστα, στην ίδια ανάρτηση συνδέει την 6η Απριλίου με την επίθεση των Ναζί το 1941 και διερωτάται αν η επιλογή είναι συμπωματική ή πρόκειται για έναν «διαβολικά ακριβή υπολογισμό».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο και για τις σχέσεις των δύο χωρών, υποστηρίζοντας ότι «το ελληνικό κράτος, που δημιουργήθηκε χάρη στη βοήθεια της Ρωσίας με πρώτο ηγέτη τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας έμεινε ουσιαστικά χωρίς διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα μας». Βεβαίως, τα ιστορικά γεγονότα (ειδικά όσα έγιναν στο Συνέδριο του Λάιμπαχ και αμέσως μετά…) δεν επιβεβαιώνουν απολύτως τους ισχυρισμούς της Ζαχάροβα αλλά φαίνεται πως αυτό ελάχιστη σημασία έχει για την ίδια…

«Και αυτό παρά το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την πίστη με τους Ελληνες, κληρονομούμε την ίδια παράδοση και γενικά δεν αρνηθήκαμε ποτέ να βοηθήσουμε τους έλληνες φίλους μας», συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, υπενθυμίζοντας την περσινή βοήθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Μάλιστα, η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ενέργειες όπως η απέλαση των ρώσων διπλωματών για λόγους ευρωατλαντικής αλληλεγγύης διαγράφουν το κοινό παρελθόν των δύο λαών. «Δεν είναι καν κακό που η ευρωατλαντική αλληλεγγύη διαγράφει το παρελθόν, τελικά το ποιον τιμά κανείς είναι κυρίαρχη επιλογή του έθνους. Είναι κακό που στερεί από τους ανθρώπους και τους λαούς το μέλλον, την ανεξαρτησία και το δικαίωμα σε αυτήν την κυρίαρχη επιλογή», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...