196
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη | INTIMEnews

Ζαχαράκη: Για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 10:22
Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
|INTIMEnews

Ζαχαράκη: Για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν αλλάζει το σύστημα των Πανελλαδικών

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2019, 10:22

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να γίνει στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών, τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν μπορούμε να δημιουργούμε πανικό στα παιδιά. Θα γίνουν βελτιώσεις αρχικά στην ύλη», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6», ενώ όσον αφορά την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, αρκέστηκε να πει ότι «μπορεί να εφαρμοστεί και νωρίτερα, θα το δούμε».

«Αυτά θα πρέπει να είναι πάντα επ ωφελεία των παιδιών για να μην δημιουργούμε καταστάσεις έκπληξης σε ένα σύστημα στο οποίο έχουμε ήδη εντοπίσει παθογένειες» πρόσθεσε η υφυπουργός Παιδείας.

Οσον αφορά εξάλλου τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυρία Ζαχαράκη επανέλαβε ότι «βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με περιφερειακές διευθύνσεις και δήμους ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν παντού σχολικές αίθουσες».

Ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης η υφυπουργός διευκρίνισε ότι «θα ξεκινήσουμε στο επιπεδο της σχολικής μονάδας και θα διευκρινίσουμε μέσω νομοθεσίας που θα φέρουμε τι σημαίνει αξιολόγηση».

«Την αξιολόγηση», τόνισε,  «δεν τη συνδέουμε με κανενός είδους τιμωρία αλλά να εντοπιστούν αδυναμίες στη σχολική μονάδα και τον εκπαιδευτικό ώστε να μπορέσουμε με στήριξη να θεραπευτούν».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...