227
O Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια | REUTERS/Ognen Teofilovski

Ζάεφ: «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας!»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 19:05
O Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια
|REUTERS/Ognen Teofilovski

Ζάεφ: «Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας!»

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2019, 19:05

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από τις δημόσιες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ που αναφερόταν στην χώρα τους ως «Μακεδονία».

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας τήρησε την υπόσχεσή του και σήμερα, για πρώτη φορά, αναφέρθηκε στην χώρα του ως «Βόρεια Μακεδονία».

«Ζήτω η Βόρεια Μακεδονία» έγραψε συγκεκριμένα στο Twitter ο Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή την τελετή έπαρσης της σημαίας του ΝΑΤΟ στο προαύλιο χώρο του κτιρίου της κυβέρνησης.

«Το μέλλον δεν είναι πλέον μοιραίο. Πετύχαμε η πατρίδα μας να βρίσκεται στον ορθό δρόμο. Γινόμαστε το 30ό πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ. Γινόμαστε ασφαλής χώρα. Είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Ζήτω η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, αναρτώντας τέσσερις φωτογραφίες από την τελετή.

Στη σχετική τελετή παρέστησαν υπουργοί της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, στελέχη του επιτελείου του ΝΑΤΟ στη χώρα, καθώς και πρέσβεις των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στα Σκόπια.

Από την πρόσοψη του κτιρίου της κυβέρνησης αφαιρέθηκε η ονομασία «κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και αναρτάται η νέα επιγραφή «Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...