225
Το κεντρικό κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 15:18
Το κεντρικό κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 15:18

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το μεσημέρι της Κυριακής η Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

«Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, η τουρκική ηγεσία, προφανώς ενοχλημένη από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα. προέβη σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Αθήνας.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ. Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε. Και σχολίασε  ότι «δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει» ο έλληνας πρωθυπουργός.

Το Σάββατο ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Η πρόσκληση του Χαφτάρ στην Ελλάδα και η επισήμανση των εθνικών ανησυχιών της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες».