225
Το κεντρικό κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 15:18
Το κεντρικό κτίριο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, στην Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΥΠΕΞ σε Ερντογάν: Δίνει μαθήματα νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης στην περιοχή

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2020, 15:18

Σε υψηλούς τόνους απάντησε το μεσημέρι της Κυριακής η Αθήνα στις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι για την Ελλάδα σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή.

«Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο ημέρες, η τουρκική ηγεσία, προφανώς ενοχλημένη από την επίσκεψη Χαφτάρ στην Ελλάδα. προέβη σε προκλητικές δηλώσεις κατά της Αθήνας.

Την Κυριακή, ο Ερντογάν, πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, γι’ αυτό και επικοινώνησε με τη Γερμανία. Η Ελλάδα εκνευρίστηκε με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη και τήρησε ρεβανσιστική στάση. Γι’ αυτό και κάλεσε τον Χαφτάρ. Η Ελλάδα έχει φρικάρει με τις κινήσεις της Τουρκίας. Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι», είπε. Και σχολίασε  ότι «δεν είναι σωστά τα βήματα που κάνει» ο έλληνας πρωθυπουργός.

Το Σάββατο ο τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε: «Η πρόσκληση του Χαφτάρ στην Ελλάδα και η επισήμανση των εθνικών ανησυχιών της Ελλάδας υπονομεύουν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στη Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι κενές προσπάθειες είναι μάταιες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...