696
H φωτογραφία μετην οποία συνόδευσε την ανάρτησή του για τον αποχωρήσαντα υφυπουργό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας | Τwitter/@npanagioto

Υπουργείο Αμυνας: Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Αλκιβιάδη Στεφανή

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 12:19
H φωτογραφία μετην οποία συνόδευσε την ανάρτησή του για τον αποχωρήσαντα υφυπουργό ο υπουργός Εθνικής Αμυνας
|Τwitter/@npanagioto

Υπουργείο Αμυνας: Το συγκινητικό αντίο του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Αλκιβιάδη Στεφανή

Protagon Team Protagon Team 1 Σεπτεμβρίου 2021, 12:19

Από τους υφυπουργούς της κυβέρνησης που αποχώρησαν κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό, ο Αλκιβιάδης Στεφανής – πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και υφυπουργός Εθνικής Αμυνας από τον Ιούλιο του 2019- ήταν ίσως ο μόνος για τον οποίον ανασηκώθηκαν οι περισσότεροι ώμοι απορίας για την απομάκρυνσή του.

Κάποιοι είπαν ότι «έπεσε θύμα» στις γνωστές καραμπόλες που επιφυλάσσει κάθε ανασχηματισμός, οι περισσότεροι ωστόσο σχολίαζαν ότι επρόκειτο για ένα στέλεχος της κυβέρνησης με πολλή δουλειά, απτό έργο και αδιάκοπη προσφορά, που δεν του άξιζε να αποχωρήσει.

Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, αποχαιρέτησε τον «φίλο Αλκη», ευχαριστώντας τον για τα δύο χρόνια εξαιρετικής συνεργασίας που είχαν. Η σχετική του ανάρτηση στο Twitter (δείτε τη κάτω) κλείνει με ευχές για καλή επιτυχία σε μια πορεία -που όπως επισημαίνει- συνεχίζεται.

«Από την εμπειρία μου δίπλα στον Αλκιβιάδη Στεφανή διδάχθηκα από το πάθος για τη δουλειά και την αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα που δεν κρύβεται», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής ελετή παράδοσης των καθηκόντων υφυπουργού Εθνικής Αμυνας από τον Αλκιβιάδη Στεφανή στον Νίκο Χαρδαλιά.

«Είναι γεγονός», πρόσθεσε, ότι «με τον Αλκιβιάδη αναπτύξαμε μια εξαιρετικά στενή συνεργασία κάτω από δύσκολες συνθήκες, για να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που βρέθηκαν μπροστά μας. Πιστεύω ανταποκριθήκαμε σε ικανοποιητικό βαθμό».

Στην αναφορά του εξάλλου στον Νίκο Χαρδαλιά, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας  επεσήμανε ότι «είναι σκληρός, είναι μαχητής. Αυτό το απέδειξε, υπό συνθήκες πρωτόγνωρες, καθώς διαχειρίστηκε δύσκολες και εντατικές κρίσεις, άνευ προηγούμενου».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς «έρχεται σε έναν χώρο που μπορεί να προσφέρει και να ενωθεί με την ομάδα για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα».

«Η ικανότητα του μαχητή δεν είναι μόνο για τη στιγμή της μάχης. Είναι για όλη τη ζωή. Στον δρόμο του πολεμιστή. Θεωρώ ότι στο υπουργείο είμαστε μια ομάδα μαχητών και ο Νίκος Χαρδαλιάς θα αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη», συμπλήρωσε ο υπουργός Αμυνας.

«Αποστολή εξετελέσθη»

«Αποστολή εξετελέσθη», τόνισε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Στεφανής. «Αποστολή εξετελέσθη με σεβασμό στις Ένοπλες Δυνάμεις – με πάθος, σκληρή δουλειά και όραμα για την πατρίδα», είπε ο πρώην Α/ΓΕΣ και χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης στον Έβρο ως «τη μεγαλύτερη νίκη τα τελευταία δυο χρόνια», καθώς «έγινε κατανοητό σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι το πρόβλημα δεν ήταν ελληνοτουρκικό, αλλά πρόβλημα παραβατικότητας της Τουρκίας».

«Κλείνει ένας επιτυχημένος κύκλος, γιατί τα δυο χρόνια αυτά παρουσιάσαμε μια βαθιά εξωστρέφεια και συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ελληνική κοινωνία. Από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη οι πολίτες νιώσαν την παρουσία μας. Από τις Διαπόντιους Νήσους έως τη Σύμη, την Κάσο και το Καστελόριζο», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας για την εξαιρετική συνεργασία και ειδικότερα τον υπουργό Εθνικής Αμυνας και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου.

Στον νέο υφυπουργό Εθνικής Αμυνας, ευχήθηκε δύναμη και υγεία, ενώ τόνισε ότι «έχει τις δυνατότητες και σύντομα θα γίνει μέλος των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Στη ζωή μου έχω επιλέξει να είμαι πάντα πολύ ειλικρινής. Θέλω να ομολογήσω ότι στέκομαι σήμερα εδώ με περισσή αμηχανία» και «ξεχωριστό συναίσθημα ευθύνης και καθήκοντος», παραδέχθηκε με τη σειρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς όπως είπε, διαδέχεται «έναν άνθρωπο με ξεχωριστή παρακαταθήκη».

«Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και προσβλέπω στην εμπειρία, την καθοδήγηση και τη συμβουλή του. Θα εργαστώ σκληρά. Θα δώσω το καλύτερό μου εαυτό» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ευχαρίστησε τον Αλκιβιάδη Στεφανή «εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας και του συνόλου του στρατεύματος, για όλα όσα κάναμε μαζί» και του ευχήθηκε «καλή συνέχεια στην πορεία του», ενώ στον κ. Χαρδαλιά, ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος και καλή δύναμη».

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση

«Το ταξίδι, οι στόχοι και τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ! Μόνο αγάπη και υπερηφάνεια για την Πατρίδα, που με τιμή πάντα υπηρετώ», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Στεφανής, αμέσως μετά την ανακοίνωση του  ανασχηματισμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του πρώην Α/ΓΕΣ συγκέντρωσε χιλιάδες likes και μηνύματα συμπαράστασης. Και αν για κάποιους το κύμα αυτό των αντιδράσεων για την αποχώρηση του υφυπουργού αποτέλεσε έκπληξη, οι.. «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» επεσήμαιναν ότι «ο Στεφανής ήταν από τους πιο αγαπητούς και ικανούς που έχουν περάσει ποτέ από το υπουργείο Αμυνας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...