177
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στην οδό Γλάδστωνος, στην πρώτη επέτειο | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Για θανατηφόρα σωματική βλάβη θα δικαστούν έξι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 18:28
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σημείο της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στην οδό Γλάδστωνος, στην πρώτη επέτειο
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Για θανατηφόρα σωματική βλάβη θα δικαστούν έξι κατηγορούμενοι

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2020, 18:28

Ανοίγει ο δρόμος για να καθίσουν στο εδώλιο τα έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του Ζάκ Κωστόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Μουστάκα στο in.gr, ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, θα δικαστούν από το Μεικτού Ορκωτό Δικαστήριο κατηγορούμενοι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Οι δικαστές του συμβουλίου, υιοθέτησαν έτσι την εισαγγελική πρόταση, κρίνοντας ότι ορθά αποδόθηκε η επίμαχη κατηγορία και όχι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, που είχαν ζητήσει η πολιτική αγωγή και η οικογένεια του θύματος.

Επόμενο βήμα είναι να οριστεί δικάσιμος.

Οι γονείς του Ζακ έχουν ζητήσει με επιστολή τους εδώ και αρκετό καιρό να προσδιοριστεί η ημερομηνία της δίκης, υποστηρίζοντας ότι η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης καθυστερεί.

«Η απόδοση δικαιοσύνης αποκτά ουσιαστική σημασία όταν γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα από την τέλεση της αξιόποινης πράξης, ώστε να μην εμπεδώνονται μηνύματα ατιμωρησίας και να λειτουργεί αποτρεπτικά για βίαιες και εγκληματικές συμπεριφορές».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δολοφονήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου του 2018, στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...