335
Η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε τον Απρίλιο κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της. Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού | IntimeNews

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στο προσκήνιο ξανά το ζήτημα της εκταφής της σορού της Τζωρτζίνας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 18:24
Η Ρούλα Πισπιρίγκου προφυλακίστηκε τον Απρίλιο κατηγορούμενη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της. Στιγμιότυπο από τη μεταγωγή της στις φυλακές Κορυδαλλού
|IntimeNews

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Στο προσκήνιο ξανά το ζήτημα της εκταφής της σορού της Τζωρτζίνας

Protagon Team Protagon Team 26 Μαΐου 2022, 18:24

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κρίνει η 18η τακτική ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, που ερευνά την υπόθεση της δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την μητέρα της, αν θα διατάξει την εκταφή της σορού του παιδιού όπως έχει εισηγηθεί ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως προ δεκαπενθημέρου ο ιατροδικαστής υπέβαλε στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής το πόρισμα του για τα αίτια θανάτου της πρωτότοκης κόρης της προσωρινά κρατούμενης Ρούλας Πισπιρίγου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Απεφάνθη, μάλιστα, ότι το παιδί κατέληξε εξαιτίας «θανατηφόρου δηλητηρίασης από την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη». Στο πόρισμα καταγράφονται οι βλάβες που προκλήθηκαν από την θανατηφόρα δόση της τοξικής ουσίας στο ήπαρ, στην πυλαία φλέβα και στα κολποειδή τριχοειδή, στη σπλήνα και στο πάγκρεας του παιδιού.

Την Πέμπτη, λοιπόν, ο κ. Μπουζιάνης κλήθηκε από την κυρία Σαλάππα σε κατάθεση ώστε να διευκρινίσει ορισμένα ζητήματα που η ανακρίτρια θέλει να αποσαφηνίσει ως προς το πόρισμα αυτό, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε νέα ανακριτική πράξη, συμπεριλαμβανομένης μίας πιθανής εντολής εκταφής της σορού, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο πόρισμα του, που μελετά η δικαστική λειτουργός, ο κ. Μπουζιάνης αναφέρει πως αν γίνει εκταφή της σορού, από την λήψη τριχών θα είναι εφικτός ο εντοπισμός τοξικών ουσιών σε χρόνο πολύ προγενέστερο του θανάτου της 9χρονης. «Σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνο», αναφέρει συγκεκριμένα ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μία τέτοια εξέταση θα μπορούσε να δώσει σαφείς απαντήσεις και για την ανακοπή που υπέστη το κοριτσάκι την άνοιξη του 2021, έναν χρόνο πριν αποβιώσει. Αν δηλαδή το επεισόδιο που είχε υποστεί το κοριτσάκι προκλήθηκε σκόπιμα, οπότε το περιστατικό λαμβάνει ποινικό προσδιορισμό ως απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σημειώνεται πως κατά τις πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, πάντα, στο πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, ο οποίος είναι κάθετος ότι ο θάνατος της 9χρονης είναι εγκληματική ενέργεια, αναφέρεται, ανάμεσα σε άλλα, πως η Τζωρτζίνα είχε καταλήξει πριν σπεύσουν στο δωμάτιο της οι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News