288
|

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Aδιανόητο να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 09:22

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Aδιανόητο να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε»

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2022, 09:22

Ελλιπείς και άστοχες χαρακτήρισε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις της Μαλένας και της Ιριδας  -των δύο από τρία κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα- ο  πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση στο Ανθρωποκτονιών της ιατροδικαστή Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, η οποία και είχε διενεργήσει την ιατροδικαστική έκθεση της Ιριδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μega,  η ιατροδικαστής θα αλλάξει γραμμή και θα υποστηρίξει τη δεύτερη αιτία θανάτου που είχε συμπεριλάβει στην ιατροδικαστική έκθεση, το πνευμονικό οίδημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατάθεσή της θα ισχυριστεί ότι ήταν υποχρεωμένη να εντάξει το πόρισμα της παθολογοανατόμου, η οποία έκανε λόγο για αγενεσία φλεβοκόμβου.

«Είναι αδιανόητο, θα έλεγα, να περιμένουμε τρεις θανάτους παιδιών σε μία οικογένεια για να αρχίσουμε να υποπτευόμαστε. Αυτό δεν πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Υπήρξε μία κακή ιατροδικαστική διαχείριση στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα πρέπει να επαναληφθεί», παρατήρησε από την πλευρά του o Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

«Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτές τις διαδικασίες που θα δίνουν απαντήσεις και όχι ερωτήματα σε κάθε νεκροτομή που πραγματοποιείται», είπε ο κ. Λέων, για να σημειώσει ότι ιατροδικαστικά κατάλαβαν πάρα πολλά από τα στοιχεία που έδιναν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης στις συνεντεύξεις τους.

Εαν αποδειχτεί (βάσεις του ιατροδικαστικού πορίσματος) ότι και οι θάνατοι της Μαλένας και της Ιριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια τότε, τόνισε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας έχουμε να κάνουμε με «έναν άνθρωπο που οργάνωσε, σχεδίασε την πράξη και την πραγματοποίησε για αρκετά λεπτά».

«Είχε πλήρη επίγνωση, γιατί ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε αποδοχή της όλης πράξης, οπότε όλα αυτά προφανώς δηλώνουν κάτι. Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ένας βασανιστικός θάνατος», ανέφερε επαναλαμβάνοντας τη θέση του περί ασφυκτικού θανάτου των δύο κοριτσιών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...