526
Η πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αντιεισαγγελέας Α.Π., Αννα Ζαϊρη - Αρκουλή | φωτ. αρχείου

Υπόθεση Πετσίτη: Στην Επιτροπή Θεσμών η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 15:17
Η πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, αντιεισαγγελέας Α.Π., Αννα Ζαϊρη - Αρκουλή
|φωτ. αρχείου

Υπόθεση Πετσίτη: Στην Επιτροπή Θεσμών η επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2019, 15:17

Εξηγήσεις για την υπόθεση Πετσίτη ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα δώσει την μεθεπόμενη εβδομάδα, η επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Αννα Ζαΐρη – Αρκουλή.

Το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης έγινε δεκτό και όπως έκανε γνωστό η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής,  Τασία Χριστοδουλοπούλου, μαζί με την πρόεδρο της Αρχής θα κληθεί να καταθέσει και ο υπάλληλός της που κατήγγειλε προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης και εξωθήθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της αντίδρασής του.

Πρόκειται για τον προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της ανεξάρτητης Αρχής που σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», κατήγγειλε την αντιεισαγγελέα Ζαΐρη ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή του Μανώλη Πετσίτη ή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Κατά την αναγγελία πάντως της κλήσης Ζαΐρη, η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απέδωσε το όλο θέμα Πετσίτη σε… fake news (κάτι που επανέλαβε την Πέμπτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος).

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαΐρη όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία», ανακοίνωσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου και διερωτήθηκε με νόημα, απεθυνόμενη στους βουλευτές της αντιπολίτευσης:

«Πιστεύετε ότι θα ρωτήσετε την κ. Ζαΐρη αν είναι αλήθεια ότι έδιωξε ένα υπάλληλο επειδή δεν της έκανε τη δουλειά που ήθελε και εκείνη θα απαντήσει; Θα ζητήσετε το πόρισμα της επιτροπής και εκείνη θα σας το δώσει; Εμπλέκετε τις κομματικές ανάγκες ως αντιπολίτευση στην Επιτροπή Θεσμών και εγώ, για μια ακόμη φορά, είμαι υποχρεωμένη να υπερασπίσω το κύρος της επιτροπής.»

«Θα λειτουργούμε ως επιτροπή με βάση τα δημοσιεύματα; Αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news που προσβάλλουν την δημοκρατία, τα δικαιώματα και το δίκιο. Εμείς νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε δεδομένα τα δημοσιεύματα του Τύπου και να δρομολογούμε πολιτικές πρωτοβουλίες;» επέμεινε, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες μέσω των αποκαλύψεων για το ποιόν του παιδικού φίλου του Νίκου Παππά.

Οπως προαναφέρθηκε, η Επιτροπή συμφώνησε η επικεφαλής της Αρχής για το «μαύρο» χρήμα να κληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα και στη συνέχεια οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι γύρω από την υπόθεση Πετσίτη.

Στο αίτημα μάλιστα της ΝΔ να κληθεί να καταθέσει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θεόδωρος Κιτσάκος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου απάντησε: «Θα καλέσουμε εδώ όσους θέλετε, θα την κάνουμε εδώ τη δίκη». 

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε «ανύπαρκτο» το θέμα Πετσίτη, αποδίδοντας την έκταση που έχει πάρει, στα φιλικά προς τη ΝΔ μέσα και κάνοντας λόγο για απόπειρα πολιτικού αντιπερισπασμού.

«Το θέμα του κ. Πετσίτη, είναι ένα θέμα ανύπαρκτο που αναπαράγεται από ιστότοπους οι οποίοι είναι αντιΣΥΡΙΖΑ και ενορχηστρώνεται από τη ΝΔ για πολιτικό αντιπερισπασμό. Έχει σχέση με την πολιτική εξέλιξη των διώξεων που ασκήθηκαν για τα 200 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα που πήρε η ΝΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός από το βήμα της Βουλής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...