178
Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου | .

Υπόθεση Novartis: Στην Προανακριτική καταθέτει η Ελένη Ράικου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 09:50
Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου
|.

Υπόθεση Novartis: Στην Προανακριτική καταθέτει η Ελένη Ράικου

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 09:50

Για σήμερα Τρίτη, στις 16:00, είναι προγραμματισμένη η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Ράικου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Η κατάθεση, που αναμένεται να διαρκέσει δυο με τρεις ημέρες, είναι από τις πιο σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης Novartis.

Η κυρία Ράικου είναι αυτή που πρώτη μίλησε (μέσω των κύκλων της) το 2018 για τον «Ρασπούτιν». Υπήρξε μάλιστα η πρώτη που τον ταύτισε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την κατάθεσή της στην τακτική Δικαιοσύνη η εισαγγελέας είχε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο το «σύστημα Παπαγγελόπουλου» δρούσε στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ακόμη, ενέπλεξε τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου και αναφέρθηκε σε συνομιλίες με τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, στις οποίες φέρεται να την απειλούσε.

Επιπλέον, είχε κάνει λόγο για σειρά πιέσεων που της ασκήθηκαν αποκαλύπτοντας  συνομιλίες της με τον κ. Παπαγγελόπουλο και είχε επισημάνει τη στενή συνεργασία μεταξύ του κ. Παπαγγελόπουλου και της Ελένης Τουλουπάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...