360
Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου | INTIMEnews

Υπόθεση Novartis: Πειθαρχική έρευνα κατά Αγγελή από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 17:01
Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου
|INTIMEnews

Υπόθεση Novartis: Πειθαρχική έρευνα κατά Αγγελή από τον υπουργό Δικαιοσύνης

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2019, 17:01

Nτόμινο θυμίζουν οι εξελίξεις με τον έλεγχο των χειρισμών των εισαγγελικών λειτουργών που ενεπλάκησαν στις έρευνες της υπόθεσης Νοvartis.

Σε πρώτη φάση η απερχόμενη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε εντολή για γενικευμένη έρευνα των σοβαρών καταγγελιών στις οποίες προέβη ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και τέως εποπτεύων των εισαγγελέων Διαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής (περισσότερα εδώ) .

Ο κ. Αγγελής είχε παραιτηθεί από τη θέση του εποπτεύοντος καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις σε βάρος του και προειλημμένες αποφάσεις για δίωξη πολιτικών. Στο σχετικό υπόμνημά του, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός. περιέγραφε τη λειτουργία ενός αόρατου συστήματος με στόχο να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της άσκησης ποινικών διώξεων «τύπου fast track», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Την ίδια στιγμή όμως, καταγγελίες κατά του ίδιου του κ. Αγγελή διατυπώσε και η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η οποία είχε και έχει τη βασική ευθύνη των χειρισμών στην υπόθεση Novartis.

Η αναφορά Αγγελή  είχε τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γρηγόριο Πεπόνη, τώρα όμως διερευνώνται όλα από την αρχή με βάση το σύνολο των καταγγελλομένων.

Αξιοσημειώτο, το γεγονός ότι οι καταγγελίες υπήρχαν εδώ και καιρό, αλλά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κινήθηκε μόλις τώρα -στην εκπνοή της θητείας της

Σε συνέχεια  εξάλλου της έρευνας που διέταξε η κυρία Δημητρίου και ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, διέταξε -ως όφειλε κατά τον νόμο- πειθαρχική έρευνα κατά του αντεισαγγελέα Αγγελή από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά τη διενέργεια πειθαρχικής και ποινικής έρευνας που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων σχετικά με τη διαρροή της αναφοράς του κ. Αγγελή στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τα διαλαμβανόμενα στο δημοσίευμα συνολικά, αλλά και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφοράς  Ελένης Τουλουπάκη, των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς και των υπαλλήλων της Εισαγγελίας αυτής σε βάρος του κ. Αγγελή, ο υπουργός Δικαιοσύνης «με γνώμονα την πληρότητα της έρευνας και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας διαβίβασε τα σχετικά έγγραφα και παρήγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τον αρμόδιο ανώτατο δικαστικό λειτουργό (πρόεδρο του ΣτΕ)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...