297
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη | φωτ. αρχείου

Υπόθεση Νovartis: Διώξεις στη βάση καταθέσεων, χωρίς ροές χρημάτων

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 14:30
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη
|φωτ. αρχείου

Υπόθεση Νovartis: Διώξεις στη βάση καταθέσεων, χωρίς ροές χρημάτων

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 14:30

Λίγες μόλις ημέρες μετά την ηχηρή παραίτηση του αντεισαγγελέα Αγγελή από τη θέση του εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς, εισαγγελικές πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή», αποκαλύπτουν για τις επόμενες κινήσεις στην υπόθεση της Novartis, ότι είναι πιθανή η άσκηση διώξεων για το αδίκημα της δωροδοκίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί το επιλήψιμο ή έστω ύποπτο στους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων.

Κατά τις ίδιες πηγές, δεν αποκλείεται οι διώξεις να προχωρήσουν στη βάση μόνο των καταθέσεων και των εγγράφων που ήδη περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία, με τη διευκρίνιση ότι «ως έγγραφα μπορεί να νοούνται ακόμα και συνομιλίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, μέχρι και χειρόγραφες σημειώσεις».

Οι ευθύνες Τουλουπάκη

Στην αναφορά του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής φέρεται να επιρρίπτει ευθύνες στην Εισαγγελία Διαφθοράς και στην επικεφαλής της Ελένη Τουλουπάκη για διάφορους χειρισμούς στην υπόθεση.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, οι ενστάσεις Αγγελή αποτυπώνουν τις διχογνωμίες και τη διάσταση απόψεων, που σημειώθηκαν σε θέματα χειρισμών για την υπόθεση.

Την ίδια ώρα ανώτατες εισαγγελικές πηγές διέψευδαν τις καταγγελίες ότι έλληνες εισαγγελείς αρνήθηκαν να παραλάβουν στοιχεία από αμερικανούς ομολόγους τους (σε συνάντησή τους στη Βιέννη) με την αιτιολογία, ότι είναι προϊόν υποκλοπής.

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι στη συνάντηση της Βιέννης, δεν δόθηκε τίποτα σχετικό με εμπλοκή συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου (όνομα, λογαριασμός ή οτιδήποτε άλλο).

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Καθημερινής», η περίοδος για την οποία η Εισαγγελία Διαφθοράς θα καταλήξει προσεχώς, θα είναι η διετία 2010-12 ή στην καλύτερη περίπτωση η τετραετία 2009-13.

Αυτό σημαίνει ότι οι όποιες διώξεις θα ασκηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη περίοδο, χωρίς πάντως να αποκλείονται και αρχειοθετήσεις για όσους εκ των εμπλεκομένων αποδειχθεί τελικά ότι δεν εμπλέκονται σε περίεργες- ύποπτες συναλλαγές.

Σε κάθε περίπτωση, εισαγγελικές πηγές έλεγαν με νόημα πως την ευθύνη των χειρισμών στην υπόθεση Novartis έχουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...