284
|

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην Εισαγγελία τα στοιχεία του Συν-Εργασία

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 12:09

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το υπουργείο Εργασίας διαβίβασε στην Εισαγγελία τα στοιχεία του Συν-Εργασία

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 12:09

«Με πρωτοβουλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία που αφορούν την εκτέλεση του Μηχανισμού Συν-Εργασία», ανέφερε την Τετάρτη, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα στην υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή-μάνατζερ Μένιου Φουρθιώτη, για την οποία η κυβέρνηση προανήγγειλε την Τρίτη προσφυγή στον εισαγγελέα, ενώ ήδη έχει παρέμβει και οικονομικός εισαγγελέας. Ως γνωστόν, ο κ. Φουρθιώτης φέρεται να είχε καταφέρει να εισπράξει δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως ως δικαιούχος τού προγράμματος «Συν-Εργασία».

Σύμφωνα με καταγγελίες και όπως μετέδωσε η ΕΡΤ1, ο συγκεκριμένος φέρεται να είχε αυξήσει εικονικά τον μισθό του ως και 80.000 ευρώ, ενώ στο παρελθόν εμφανιζόταν να παίρνει μόλις 1.000 ευρώ, ώστε να εισπράξει περισσότερα από το «Συν-Εργασία».

Χαρακτηριστικά ήταν και τα όσα είχε δηλώσει την περασμένη Κυριακή, χωρίς πάντως να τον κατονομάζει, ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης:

«Σε αναζήτηση από το λογιστήριο για τον συγκεκριμένο κύριο, διαπίστωσα ότι έπαιρνε μισθούς 60.000 έως 80.000 ευρώ. Τα ίδια χρήματα έπαιρναν και άτομα που ήταν δίπλα του. Αυτό δείχνει σκοπιμότητα, σπουδή για κάτι, να αυξήσει δηλαδή τον μισθό του εικονικά. Βρήκε την τρύπα, δηλαδή, και πήγε να πάρει λεφτά. Πράγμα νόμιμο, όμως ανήθικο. Οταν οι υπάλληλοι το εντόπισαν, τρελάθηκαν».

Σε άλλη συνέντευξή του, στο Open το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Βρούτσης έκανε λόγο για τουλάχιστον τρεις μήνες που ο παρουσιαστής εισέπραξε με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά, ενώ υπολόγισε τη μηνιαία ζημιά γύρω στα 70.000-80.000 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας σημείωσε ότι «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική ΑΕ», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού Συν-Εργασία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...