203
Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας | Intimenews

Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 12:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2019 16:55
Το Γενικό Κρατικό Νίκαιας
|Intimenews

Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα στο Γενικό Κρατικό

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2019, 12:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/07/2019 16:55

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές Ιταλών που παραθέριζαν στη Νάξο, καθώς η 17χρονη κόρη της οικογένειας διακομίστηκε εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου και πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Η διακομιδή, όπως αναφέρει το protothema.gr, έγινε με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτου για ιό Εμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού.

Η 17χρονη κατέληξε από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ).

Η κοπέλα πήγε στο νοσοκομείο Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ. Το απόγευμα της Τρίτης μεταφέρθηκε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Στο Γενικό Κρατικό, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια την τι είχε προκαλέσει.

Αμέσως ενημερώθηκαν οι λοιμωξιολόγοι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Οι πρώτες εκτιμήσεις έβαλαν στη διερεύνηση και τον Εμπολα λόγω του ιστορικού των ταξιδιών της οικογένειας.

«Δημοσιεύματα σχετικά με δήθεν περιστατικό Εμπολα»

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε βγάλει ανακοίνωση για την υπόθεση, «με αφορμή ανυπόστατα» δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περιστατικό Εμπολα:

«Πρόκειται για περιστατικό που αφορά γυναίκα αλλοδαπής εθνικότητας με κλινική εικόνα σηπτικού σοκ  η οποία και κατέληξε. Το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο Εμπολα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...