175
| EPA/QIU PAN

Υποπτο κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 11:44
|EPA/QIU PAN

Υποπτο κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην Κίνα

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2020, 11:44

Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα του 2020, γιατροί στην κινεζική επαρχία της Εσωτερικής Μογγολίας ανέφεραν ένα ύποπτο δείγμα βουβωνικής πανώλης.

Η ασθένεια σήμερα είναι μάλλον σπάνια, αλλά τον 14ο αιώνα μέσα σε ελάχιστα χρόνια αφάνισε τουλάχιστον το ένα τρίτο των Ευρωπαίων. Ηταν ο «Μαύρος Θάνατος» που άλλαξε την ιστορία της ηπείρου.

Το ύποπτο κρούσμα παρατηρήθηκε στην πόλη Μπαγιάν Νουρ και η τοπική επιτροπή υγείας εξέδωσε προειδοποίηση επιπέδου τρία, ένα σκαλοπάτι κάτω από το πιο σοβαρό.

Η προειδοποίηση, γράφει ο Guardian, απαγορεύει το κυνήγι και την κατανάλωση ζώων που μπορεί να μεταφέρουν την πανώλη ενώ ζητά από το κοινό να αναφέρει ύποπτα κρούσματα πυρετού που δεν έχουν κάποια σαφή αιτία. Ακόμη, το κοινό πρέπει να αναφέρει ασθενή ή νεκρά ζώα όπως οι μαρμότες.

Γενικά τα κρούσματα πανώλης δεν είναι σπάνια στην Κίνα, αλλά τα ξεσπάσματα είναι όλο και πιο αραιά. Από το 2009 ως το 2018 η Κίνα κατέγραψε 26 περιστατικά και 11 θανάτους.

Αλλα τέσσερα κρούσματα πανώλης είχαν παρατηρηθεί τον περασμένο  Νοέμβριο, δύο από τα οποία πνευμονικής πανώλης, που είναι δυνητικά πιο επικίνδυνο τύπο από τη βουβωνική.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...