274
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 18:42
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Υποψήφιος με τη ΝΔ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – η συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 18:42

Ενώ, θεωρητικά, ισχύει η δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, δηλαδή τέλη άνοιξης του 2023, σε 15 μήνες από τώρα, τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας αρχίζουν και συμπληρώνονται. Μάλιστα την Πέμπτη υπήρξε μια σημαντική εξέλιξη καθώς οριστικοποιήθηκε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη και άλλοτε βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ, θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

O κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή ενημέρωσης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα και έγινε συζήτηση για όλο το φάσμα των πρόσφατων εξελίξεων. Υστερα από αυτό το τετ α τετ έγινε γνωστό ότι ο 66χρονος πολιτικός θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υπήρξε κεντρική επιλογή του κ. Μητσοτάκη μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 που έφεραν τη ΝΔ στην εξουσία. Αν και προερχόταν από το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να αναλάβει το κρίσιμο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, χαρτοφυλάκιο που κράτησε για δύο χρόνια, ως τον ανασχηματισμό του περασμένου Αυγούστου, όταν και απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών.

Οκτώ μήνες μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή με τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του, η οποία δεν μπορεί παρά να τροφοδοτεί και σενάρια για αυξημένη εκλογική προετοιμασία του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών ήταν από τις λίγες περιφέρειες που δεν κέρδισε η ΝΔ το 2019. Εξέλεξε τρεις βουλευτές -έναντι τεσσάρων του ΣΥΡΙΖΑ- και τις έδρες κατέλαβαν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Λοβέρδος, ενώ επέλεξε αυτήν την περιφέρεια και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...