269
Ο «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, Ερσάν Σανέρ | sigmalive

Υπό παραίτηση ο «πρωθυπουργός» στα Κατεχόμενα λόγω ροζ βίντεο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 17:21
Ο «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, Ερσάν Σανέρ
|sigmalive

Υπό παραίτηση ο «πρωθυπουργός» στα Κατεχόμενα λόγω ροζ βίντεο

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2021, 17:21

Λίγες ημέρες μετά την παραίτηση της «κυβέρνησης» στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αυτή τη φορά ένα ροζ σκάνδαλο εξωθεί τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ σε παραίτηση και προκαλεί μεγάλη αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματός του.

Την Τρίτη άρχισε να κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό και σε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα αρκετά τολμηρό ροζ βίντεο με πρωταγωνιστή τον Σανέρ.

Η πίεση στον Σανέρ είναι πολύ μεγάλη για να εγκαταλείψει την «πρωθυπουργία», προκειμένου να αποφευχθεί η νομική και πολιτική κρίση, αλλά και την αρχηγία του κόμματος για να μην προκληθεί μη αναστρέψιμη ζημιά.

Τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Σανέρ αναμένεται να παραιτηθεί σήμερα Τετάρτη από τη θέση του «πρωθυπουργού» και από την προεδρία του κόμματος. Επιπλέον  θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από το εκλογικό συνέδριο για την προεδρία του κόμματος.

Σε αντικατάσταση του Σανέρ, «πληρεξούσιος πρωθυπουργός» θα οριστεί είτε ο Ναζίμ Τσαβούσογλου, «υπουργός» Γεωργίας, είτε ο Ουνάλ Ουστέλ, «υπουργός» Υγείας. Αλλο πρόσωπο θα αναλάβει και την αρχηγία του κόμματος  μέχρι το εκλογικό συνέδριο.

Ο Ερσάν Σανέρ σε 10 μέρες επρόκειτο να παρουσιαστεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως νέος «πρωθυπουργός» των Κατεχομένων, μετά την παραίτηση της προηγούμενης «κυβέρνησης».

Στην ύπαρξη βίντεο με τον Σανέρ είχε αναφερθεί στο Twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Ερκ Ατζιαρέρ ο οποίος κάνει αναφορά και στον επιχειρηματία Χαλί Φαλγιαλί στα Κατεχόμενα, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ροζ βίντεο με γραφειοκράτες και πολιτικούς από τα Κατεχόμενα και αυτά πέρασαν στην κατοχή του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πέκερ.

Ο Πέκερ, που εδώ και καιρό ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δημοσιοποιεί στοιχεία εναντίον υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν στην Τουρκία ενώ είχε αναφερθεί στο παρελθόν και σε υποθέσεις που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στα Κατεχόμενα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...