458
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας | youtube

Υπό ασφυκτικό κλοιό διαδηλωτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 19:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/7/2018, 22:55
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας
|youtube

Υπό ασφυκτικό κλοιό διαδηλωτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2018, 19:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 4/7/2018, 22:55

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ.

Δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.

Οι πολίτες είναι προφανώς εξοργισμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με την οποία η ΠΓΔΜ αποκτά την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά της εκχωρείται κιόλας η εθνικότητα Μακεδόνας, όπως και η μακεδονική γλώσσα.

Ετσι, λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ξεκίνησε η πορεία για τη Μακεδονία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η πορεία κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε εκεί από όπου ξεκίνησε – στην πλατεία Λευκού Πύργου.

Οι διαδηλωτές, κρατώντας ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών.

Ένταση επικράτησε πρώτη φορά στην πορεία όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από το προξενείο των Σκοπίων όπου άρχισαν οι αποδοκιμασίες ενώ κάποιοι θερμόαιμοι εκτόξευσαν αντικείμενα.

Δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν δεξιά κι αριστερά του δρόμου συνοδεύοντας διακριτικά τους διαδηλωτές, προκειμένου να μην επεκταθούν τα επεισόδια.

Εξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι συγκεντρωμένοι, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Αργότερα, επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Η ένταση δημιουργήθηκε όταν άτομα που διαδήλωσαν στη περιοχή του ΙΚΕΑ για τη Μακεδονία, πέρασαν με τα οχήματά τους έξω από την κατάληξη «Σχολείο» σε αυτή την οδό. Τότε, σημειώθηκαν αντεγκλήσεις και ακολούθησαν επεισόδια διαδηλωτών με αντιεξουσιαστές. Επειτα από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το seleo.gr αντιμέτωποι με έναν ολόκληρο στρατό θα έρχονταν οι διαδηλωτές οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, θέλοντας επίσης να διαμαρτυρηθούν στον Πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πεντακόσια μέτρα μετά το ΙΚΕΑ είχαν παραταχθεί κλούβες τον ΜΑΤ φράζοντας τον δρόμο, ενώ δεξιά κι αριστερά βρίσκονταν δυνάμεις των μέτρων τάξης. Πίσω από τις κλούβες είχαν παραταχθεί αστυνομικοί μέτρων τάξης αλλά και των ΜΑΤ, προκειμένου να μην περάσει κανένας διαδηλωτής από το σημείο και να πλησιάσει το ξενοδοχεία όπου γινόταν η τετραμερής σύνοδος.

Επίσης, έκτακτα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για “ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας” είχε λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε κανένα αυτοκίνητο να μην μπορεί να πλησιάσει το ξενοδοχείο “HYATT REGENCY”.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από τις 12 το μεσημέρι διεκόπη η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ανωνύμου οδού, που διέρχεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου, “από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσ/νίκης-Ν.Μηχανιώνας μέχρι το ύψος της Εθνικής οδού Θεσ/νικης-Ν.Μουδανιών”, όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκούσαν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν από τους γύρω δρόμους, ενώ την τήρηση των όρων της απόφασης είχε αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...