215
Ενα αεροπλάνο της Hong Kong Airlines απογειώνεται πάνω από τους ουρανοξύστες. Οι ασιατικές αγορές θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην αύξηση του αριθμού των πτήσεων παγκοσμίως | REUTERS

Υπερδιπλάσιος έως το 2040 ο αριθμός των αεροσκαφών που θα βρίσκονται στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2019, 17:48
Ενα αεροπλάνο της Hong Kong Airlines απογειώνεται πάνω από τους ουρανοξύστες. Οι ασιατικές αγορές θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο στην αύξηση του αριθμού των πτήσεων παγκοσμίως
|REUTERS

Υπερδιπλάσιος έως το 2040 ο αριθμός των αεροσκαφών που θα βρίσκονται στον αέρα

Protagon Team Protagon Team 22 Σεπτεμβρίου 2019, 17:48

Ο αριθμός των αεροσκαφών που ταξιδεύουν ταυτόχρονα σε όλον τον κόσμο αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί τις επόμενες δύο δεκαετίες, παρά τις ανησυχίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη εξαιτίας των ρύπων από τα καύσιμα των κινητήρων.

Ο ευρωπαϊκός αεροδιαστημικός κολοσσός Airbus προβλέπει ότι το 2038 θα πετούν 48.000 αεροσκάφη. Σήμερα, ο αριθμός αυτός είναι 23.000. Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, τα περισσότερα αεροσκάφη θα είναι καινούργια.

Ο αυξανόμενος πλούτος, ο πληθυσμός και η αστικοποίηση θα οδηγήσουν σε μεγάλη αύξηση της ζήτησης, ειδικά στις ασιατικές μεσαίες τάξεις.

Η Διεθνής Ενωση Αεροπορικών Μεταφορών προέβλεψε ότι ο αριθμός των επιβατών αεροπορικών μεταφορών θα διπλασιαστεί και θα φθάσει τα 8,2 δισεκατομμύρια μέχρι τα τέλη του 2030.

Ερευνες έχουν δείξει ότι η αεροπορική βιομηχανία προκαλεί το 2%-3% των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η Airbus τόνισε ότι τα νεότερα μοντέλα της ήταν ελαφρύτερα και κατανάλωναν λιγότερα καύσιμα. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε «πράσινα» projects, συμπεριλαμβανομένου του E-Fan X, ενός υβριδικού-ηλεκτρικού αεροσκάφους που αναμένεται να κάνει την πρώτη δοκιμαστική του πτήση το 2021.

Το νέο μοντέλο της Airbus E-Fan X (Airbus)

Ο βρετανός υπουργός μεταφορών Γκραντ Σαπς προέτρεψε τις βρετανικές αεροπορικές εταιρείες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αεροσκαφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική Rolls Royce παράγει, διαχρονικά, τους κορυφαίους κινητήρες αεροσκαφών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...