209
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς | Alexandros Michailidis / SOOC

ΥΠΕΞ για Τουρκία: Αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 15:28
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς
|Alexandros Michailidis / SOOC

ΥΠΕΞ για Τουρκία: Αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα

Protagon Team Protagon Team 17 Φεβρουαρίου 2018, 15:28

Με μία σκληρή δήλωση απάντησε η ελληνική πλευρά στην επίθεση της Αγκυρας που στόχευε προσωπικά στον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, είχε κατηγορήσει τον έλληνα ΥΠΕΞ ότι έχει υιοθετήσει μία μη ειρηνική στάση, την οποία μάλιστα χαρακτήριζε ανεύθυνη ενώ σημείωνε ότι «ξεπερνά τα όρια».

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συστηματικά και υπερβαίνει συνεχώς τις κόκκινες γραμμές. Όταν δε, καλείται να μπει σε τάξη, παραπονιέται και αντιδρά σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα που η ίδια δημιουργεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση από την γειτονική χώρα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της νηφάλιας, υπεύθυνης, ειρηνικής συμπεριφοράς. Αυτό είναι στοιχείο της δύναμης της. Επιμένει στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, ως συνάδει με τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτικό πολιτισμό. Η Τουρκία οφείλει να τον υιοθετήσει. Επιπλέον, οφείλει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο, καθώς και το δίκαιο της θαλάσσης», συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι τα λεκτικά πυρά ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στη συνέντευξή του στον Alpha, όπου μεταξύ άλλων είχε προειδοποιήσει την Αγκυρα –αναφορικά με το τελευταίο περιστατικό έντασης στα Ιμια– ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...