Φωτογραφία από παρακολούθηση βολής τορπίλης κατά τη διάρκεια γυμνασίων από το υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Υπεγράφη και η σύμβαση για τα αντίμετρα τορπιλών

Μετά τη σύμβαση με τους Γερμανούς της Atlas Elektronik για τις τορπίλες DM-2A4 Seehecht, σειρά πήρε και αυτή για την προμήθεια αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξής τους (FOS) με τη LEONARDO SpA
Protagon Team

Ανακοινώθηκε επισημως η υπογραφή της υπ’ αριθ.002Β/22 σύμβασης, για την προμήθεια αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξής τους (FOS) με προαίρεση αγοράς (Option), μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) και της αναδόχου εταιρείας LEONARDO SpA.

Η συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προβλεπομένων κρατήσεων και θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγραμματισμού Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) καθώς και του Κυλιόμενου Προγραμματισμού Συμβάσεων Στρατιωτικού Εξοπλισμού τα οικονομικά έτη 2021 (έναρξη εγγραφής) έως 2024 (ολοκλήρωση).

Το βασικό αντικείμενο της προμήθειας περιλαμβάνει:

Προ μηνός, στα τέλη Μαρτίου – υπενθυμίζεται- είχε ανακοινωθεί από τη ΓΔΑΕΕ η υπογραφή της υπ’ αριθ. 014Β/21 σύμβασης με τη γερμανική Atlas Elektronik για την αναβάθμιση του τορπιλικού δυναμικού του Πολεμικού Ναυτικού μέσω της προμήθειας και εν συνεχεία υποστήριξης νέων τορπιλών.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η προμήθεια 44 σύγχρονων τορπιλών DM-2A4 Seehecht, έναντι συνολικού κόστους € 111.981.920. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα νέων τορπιλών εκκρεμούσε 20 χρόνια, από τον Μάρτιο του 2002.