269
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε απορρίψει ως «σωρό από σκουπίδια» τις αναφορές του φακέλου Στιλ | REUTERS/Octavio Jones/File Photo

Υπάρχει και δεύτερος φάκελος με τα «άπλυτα» του Τραμπ από τον Κρίστοφερ Στιλ;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 19:51
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε απορρίψει ως «σωρό από σκουπίδια» τις αναφορές του φακέλου Στιλ
|REUTERS/Octavio Jones/File Photo

Υπάρχει και δεύτερος φάκελος με τα «άπλυτα» του Τραμπ από τον Κρίστοφερ Στιλ;

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2021, 19:51

Ο Κρίστοφερ Στιλ, ο πρώην πράκτορας της MI6,  της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο οποίος έγινε γνωστός για τις πληροφορίες που κατείχε για τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία φαίνεται ότι είχε παραδώσει στο FBI και δεύτερο φάκελο για τον τέως αμερικανό πρόεδρο.

Οι πληροφορίες αυτές όπως ανέφερε ο Telegraph, αφορούσαν ερωτικές σχέσεις του Τραμπ.

Το ότι ο Στιλ συνέχιζε να παρέχει πληροφορίες στο FBI  φαίνεται να επιβεβαιώνει την πληροφορία για τον αρχικό φάκελο ο οποίος είχε γίνει η αφορμή για την έρευνα του Ρόμπερτ Μόλερ σχετικά με την ανάμειξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και τις σχέσεις ανάμεσα στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ  και στην κυβέρνηση Πούτιν.

Στον πρώτο φάκελο, που ετοιμάστηκε το β’ εξάμηνο του 2016, υπήρχε και η πληροφορία ότι το Κρεμλίνο είχε στα χέρια του «ροζ» υλικό που έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τον Τραμπ, μεταξύ άλλων και μία καταγραφή του ιδίου με μία πόρνη σε ξενοδοχείο στη Μόσχα, το 2013.

Φαίνεται όμως ότι η σχέση του Στιλ με το FBI  συνεχίστηκε και μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2017.

Η εταιρεία του Στιλ παρείχε πληροφορίες στις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές και μετά την εκλογή του Τραμπ. Το υλικό περιλαμβάνει περισσότερες καταγγελίες για τη ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, αλλά και πληροφορίες για την ύπαρξη και άλλων βίντεο επιβαρυντικών για τον Τραμπ. Υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τις σχέσεις του Πολ Μάναφορτ,  του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, με τους Ρώσους.

Η συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών δείχνει ότι οι αμερικανικές αρχές έκριναν σώος σοβαρές πληροφορίες του Στιλ, οι πηγές του οποίου ήταν διαφορετικές από αυτές του αρχικού φακέλου, επισήμανε ο Telegraph.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...