157
Εξετάσεις για διάγνωση κορονοϊού με δείγμα υλικού από τη μύτη | Reuters

Υπάρχει επάρκεια στα τεστ για κορονοϊό και μόνο το 7% είναι θετικά

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:35
Εξετάσεις για διάγνωση κορονοϊού με δείγμα υλικού από τη μύτη
|Reuters

Υπάρχει επάρκεια στα τεστ για κορονοϊό και μόνο το 7% είναι θετικά

Protagon Team Protagon Team 4 Απριλίου 2020, 18:35

Λιγότερα από τα επτά στα 100 εξετασθέντα ύποπτα δείγματα για τη νόσο Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, βγαίνουν θετικά στη χώρα μας, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Οπως τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα του Σαββάτου, στην επόμενη φάση θα πραγματοποιηθούν μαζικές εξετάσεις στον πληθυσμό και επανέλαβε ότι τώρα δεν χρειάζονται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη νέα επιδημιολογική έκθεση που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μόνο επτά στα 100 άτομα που εξετάζονται βγαίνουν θετικά.

Σ’ αυτήν, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, σε σχέση με αυτά τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια αναφοράς όλης της χώρας, εμφανίζονται σε ποσοστό λιγότερο από 7%.

Το γεγονός αποδεικνύει τη χαμηλή διασπορά της νόσου, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου, όπου και σταματά η καταγραφή από τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, από τα 22.437 κλινικά δείγματα τα οποία εξετάστηκαν συνολικά από την αρχή της καταγραφής της πανδημίας στη χώρα μας και μέχρι χθες, τα 1.524 ήταν θετικά στον κορονοϊό, ποσοστό δηλαδή που φτάνει το 6,8%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...