240
Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων | Twitter

Υπάρχει έδαφος για συμβιβασμό με τη Ρωσία, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 22:48
Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων
|Twitter

Υπάρχει έδαφος για συμβιβασμό με τη Ρωσία, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2022, 22:48

Συνέχεια στις διαπραγματεύσεις θα δοθεί την Τετάρτη, έγραψε στο Twitter o Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο σύμβουλος μιλά ανοιχτά για συμβιβαστική λύση, αλλά σημειώνει και το πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία που έχει να υπερπηδήσει πολλά εμπόδια.

«Πολύ δύσκολη και δυσκίνητη διαπραγματευτική διαδικασία. Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιθέσεις. Υπάρχει όμως σίγουρα έδαφος για συμβιβασμό. Στο διάλειμμα θα συνεχιστεί η δουλειά κατά υποομάδες», έγραψε αργά την Τρίτη στο Twitter

Νωρίτερα την Τρίτη έγραφε ότι «άρχισαν εκ νέου οι συνομιλίες για την κύρια διαπραγματευτική πλατφόρμα», στην οποία  περιλαμβάνεται και η κατάπαυση του πυρός.

Η ουκρανική κυβέρνηση επισήμανε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της ότι «στους πρώτους γύρους συνομιλιών η Ρωσία δεν άκουγε καν τις θέσεις της Ουκρανίας. Αντί αυτού, έθετε μόνιμα τελεσίγραφα για παράδοση της χώρας και του στρατού».

Παρά ταύτα, «σήμερα έχει αλλάξει τους τόνους. Οι ουκρανοί αντιπρόσωποι στις συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών είναι πλέον συγκρατημένα αισιόδοξοι για μια μελλοντική συμφωνία», κάτι που είναι αίτημα και του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι:

Η θέση του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν παραμένει, πάντως, άκαμπτη.

Σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την εκτίμησή του πως το Κίεβο δεν επιδεικνύει σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις και δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέθεσε τις εκτιμήσεις του για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων για μια συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη τις προηγούμενες απαιτήσεις της Ρωσίας. Το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...